XS
SM
MD
LG

Prva kreće Jahorina

Ove godine, Olimpijski centar Jahorina ponovo prvi otvara skijašku sezonu u regionu, a turisti će ove godine na otvaranju imati priliku da uživaju u muzičkom spektaklu poznatih regionalnih muzičara – Harisa Džinovića, Saše Matića, Tonija Cetinskog i Milice Todorović koji će trajati od petka, 3. decembra do nedjelje, 5. decembra.

Na platou „Poljice", u specijalno pripremljeno koncertnom šatoru, sa osiguranim grijanjem i klimatizacijom u petak 3. decembra sa početkom u 20.00 časova, posjetioce će zabavljati prepoznatljivo lice regionalne muzičke scene – Toni Cetinski. Iste večeri, u Olimpijskom baru biće održan „Vip parti" na kojem će nastupiti jedna od najpopularnijih mladih pjevačica – Milica Todorović (rezervacije u Olimpijskom baru). Drugog dana, u subotu 4. decembra za spektakl je zaduženo svojevrsno „zaštitno lice" Jahorine – Haris Džinović, dok je za nedelju 5. decembra osiguran nastup jednog od najtraženijih balkanskih muzičara – Saše Matića.

Ulaznice za sve nastupe mogu se kupiti putem veb platforme kupikartu.ba, a karte su već u prodaji. Prema prvim informacijama za koncerte vlada veliko interesovanje, a već su zabilježeni brojni bukinzi i iz okolnih zemalja.

Dejan Ljevnaić, direktor Olimpijskog centra „Jahorina", ističe da je, na zadovoljstvo posjetioca turistička ponuda za otvaranje nove skijaške sezone proširena trodonevnim gastro festivalom – „Ćevap festom", koji će na platou „Poljice" okupiti najbolje ćevabdžije iz Sarajeva, Banjaluke i Travnika.

- Ovaj gastro festival, duboko sam uvjeren, obogatiće našu turističku ponudu tokom trajanja „ski openiga". Ako je suditi po interesovanju turista, cijenimo da ćemo i ove godine biti regionalni turistički hit i da će smještajni kapaciteti biti popunjeni do posljednjeg mjesta, baš kao što je to bio slučaj i protekle sezone – ističe Ljevnaić.

Svi koji se odluče za odlazak na Jahorini tokom otvaranja sezone, biće u prilici da iskoriste i specijalnu pogodnost po neponovljivim uslovima jer će trodnevni ski pas u ovom periodu iznositi svega 65 KM.

U novu skijašku sezonu, Olimpijski centar „Jahorina" ulazi sa pet novih žičara i povećanim kapacitetom od 9.500 skijaša na sat.