XS
SM
MD
LG

Almedin Bundavica zaslužio poziv selektora: Motiv da još više treniram

Futsaleri Doboja sjajno su startovali u svojoj debitantskoj sezoni u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Dobojlije nakon četiri kola imaju dvije pobjede i dva remija, te se nalaze na četvrtom mjestu sa osam osvojenih bodova. Jedan poseban ton igri Doboja daje i Almedin Bundavica, ljetno pojačanje iz Hrvatske, nekadašnji reprezentativac ove zemlje, a sada i novopečeni reprezentativac Bosne i Hercegovine.

- Sigurno da se niko osim nas u klubu i ljudi koji su najbliži klubu nije nadao ovakvom startu. Mi smo trenirali, spremali se i vjerovali u to što radimo i evo to nam se i vraća na terenu. Smatram da smo trebali osvojiti još dva boda više, ali nećemo se previše brinuti oko toga, već će se to vratiti negdje, rekao je za SportDC, Almedin Bundavica.

Pred ekipom Doboja sada je utakmica protiv aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine, Mostar SG, i to na gostovanju.

- Trener je već obavio analizu, proučio ih i prenio nam je neke stvari kojih se moramo paziti. Sigurno da Mostar ima odlične igrače i sigurno da je najbolja ekipa u ligi. Ali, imamo i mi neke svoje adute koje ćemo probati iskoristiti i ne idemo u Mostar sa bijelom zastavom.

Bundavica je ljetos u jednom paketu igrača stigao iz Hrvatske u Premijer ligu BiH, po prvi put.

- Već sam od ranije poznavao ljude i igrače iz Doboja i tako je i došlo do dogovora. Trener Radoslav Ristić, popularni "Dobojski Spalletti" mi je iznio plan i program i to mi se vidjelo. Rekao sam sebi, zašto ne bih pokušao. Sa mnom su došli iz Hrvatske i Luka Đerek i Ivan Ivanagić, koji sigurno imaju kvalitetu da pomognu klubu i ostvarenju ciljeva. Ima tu još igrača koji su stigli, a koji su ranije igrali Premijer ligu i poznati su svima koji prate futsal.

Dosta igrača je znao Bundavica u Premijer ligi sa brojnih turnira.

- Manje-više poznajem sve te igrače. Ako ih ne znam osobno, onda sa turnira. Liga je nekako izjednačena. Osim ekipe Mostara sve ostale ekipe su tu negdje i nigdje ne možeš otići i reći sa sigurnošću da ćeš pobijediti. Što se nas tiče, Doboj ima jedan cilj, a to je opstanak u ligi. Ipak je prva godina u takmičenju i ne treba poletjeti visoko. Ako nam se nešto više ukaže probat ćemo otići što dalje budemo mogli.

Dobre igre privukle su i pažnju selektora Ive Kreze koji je Bundavicu uvrstio na spisak igrača za prijateljski dvomeč protiv Mađarske.

- Sretan sam radi poziva selektora i njegovog stručnog štaba. To mi daje motiv da još više treniram. Potrudit ću se da ispoštujem sve što se od mene traži, a da li će to biti dovoljno za poziv za Evropsko prvenstvo to će oni procijeniti. Mnogo je kvalitetnih futsal igrača u Bosni i Hercegovini.

 


Sarajevo 2 : 3 Hercegovina
Mostar SG 10 : 4 Sloga
Policajac 1 : 2 Kaskada
Doboj 4 : 0 Salines
Brotnjo 7 : 2 Bosna Kompred
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mostar SG 18 16 0 2 48
2 Sarajevo 18 11 1 6 34
3 Salines 18 10 3 5 33
4 Sloga 18 10 1 7 31
5 Doboj 18 8 4 6 28
6 Hercegovina 18 9 0 9 27
7 Bosna Kompred 18 8 2 8 26
8 Policajac 18 4 4 10 16
9 Brotnjo 18 3 1 14 10
10 Kaskada 18 3 0 15 9