XS
SM
MD
LG

Odličan odziv u akciji Budi dijete Jahorine

Proteklih godina na Jahorini je u organizaciji Olimpijskog Centra Jahorina i opština istočnog Sarajeva bilo obezbijeđeno besplatno skijanje za sve učenike osnovnih i srednjih škola. Za njih su bile obezbijeđeni besplatni ski pasovi. Dobili bih ih preko svojih profesora svaki dan na planini, a ove godine je Olimpijski centra sve to podigao na jedan viši nivo. Pokrenuta je bila akcija Budi dijete Jahorine i svi koji su poslali fotografiju, pjesmu, crtež, a koji je asocirao na ovu planinu dobio je besplatni ski pas, radnim danom. O tome, ali i novim poligonima za polaznike ski škola, te njegovim aktivnostima na afirmaciji skijanja razgovarali smo sa direktorom Olimpijskog centra Dejanom Ljevnaićem.

Akcija Budi dijete Jahorine pokazala se kao pravi pogodak. Izazvala je veliko interesovanje učenika škola Istočnog Sarajeva, a ono što je važno istaći je će ski pasovi glasiti na ime učenika i da će tokom sezone biti kod njih. Dakle, neće morati svaki dan čekati podjelu ski pasova.
 
Među ovim dječacima i djevojčicama, ali i ostalim gostima Jahorine biće onih koji će prvi put stati na skije, a imaće mogućnost da na poligonima ove planine načine prve skijaške korake. Na padinama planine biće nekoliko poligona za početnike. Na Poljicama i Rajskoj dolini su već bili poligoni ,a sada će se izgraditi i novi u Snježnoj dolini. , Novina je i da će jedna skijaška traka biti postavljena na izletištu Tvrdimići. To je poklon Olimpijskog centra gradu Istočno Sarajevo, a udaljen je od donjeg dijela grada istočno Sarajevo tek nekoliko kilometara.


Želeći da da još veći doprinos afirmaciji skijanja Dejan Ljevnaić je pokrenuo i svoj profil na Instagramu i Tik toku, a na njemu će objavljivati zanimljivosti vezane za skijanje:

Koliko je Dejan uspješan u radu na skijalištima govori i podatak da su ga Kinezi izabrali u Ski klub Šangaj. Iz Evrope su izabrali samo petoricu, a među njima je i on.
Početak ski sezone na Jahorini je planiran za drugi decembar, a svi ovi sadržaji će do tada biti završeni i moći će se koristiti, a besplatni ski pasovi su se mogli preuzeti na ski kasama Olimpijskog centar, pa se očekuje i da veliki broj mališana obilježi početak ovogodišnje ski sezone na našoj planini.