XS
SM
MD
LG

Balkanijada u Višegradu

Balkansko prvenstvo u veslanju sljedeće godine biće održano u Višegradu, koji će po drugi put biti domaćin, rečeno je danas nakon sastanka Organizacionog odbora ovog takmičenja.

Predsjednik trenerske veslačke organizacije Balkana Nebojša Ilić istakao je da se Višegrad pokazao kao dobar domaćin 2014. godine, pa su sve balkanske zemlje iskazale želju da ponovo dođu.

„Veoma sam zadovoljan početkom priprema, kao i podrškom koju je pružila opština Višegrad, ali i preduzeće `Hidroelektrane na Drini`, javne institucije, kao i sam vrh vlasti Republike Srpske. Veslački savez Srbije će pružiti punu podršku organizaciji ovog prvenstva, a sve s ciljem da se još jednom pokažemo kao veoma dobri domaćini“, rekao je Ilić.

Načelnik Višegrada Mladen Đurević naveo je da se sa pripremama počelo na vrijeme i izrazio zadovoljstvo što će opština biti domaćin brojnim veslačima sa Balkana.

„Opština Višegrad podržaće punim kapacitetom održavanje veslačkog prvenstva, bićemo i moralna, i tehnička, i svaka druga podrška kako bi sve prošlo kako treba. Ovo je veoma značajan događaj za nas s obzirom na to da će u ta tri dana koliko takmičenje bude trajalo u Višegradu boraviti oko 500 takmičara“, poručio je Đurević.

Članovi organizacionog odbora posjetili su danas i Veslački klub „Jedrina“ u Sasama.

Balkansko prvenstvo u Višegradu biće održano u septembru naredne godine, a na njemu će učestvovati reprezentacije Grčke, Turske, Bugarske, Rumunije, Srbije, Hrvatske, Albanije, Makedonije i BiH.

Izvor: SRNA