XS
SM
MD
LG

Milović: DNK-a Javor Matisa je hrabrost, karakter i tradicija

Milovan Milović - foto: fkjavor.com

Drugi derbi između vodeće Inđije i Javor Matisa imao je sasvim drugačiji epilog u odnosu na prethodni u Ivanjici. Dok su prvom okršaju gosti iz sremske ravnice slavili sa 3:1, juče im je uzvraćeno istom merom. Nova tri boda prvoligaša iz Ivanjice su dodatno približila vodećem, a domaćina ozbiljno zabrinuli posle dva vezana poraza. Inđija je dugo držala visok nivo forme, tome su rezultati govorili u prilog. U samom finišu su popustili, doduše i povrede su imale udela, no bilo kako bilo, lider se mora u kratkom roku konsolidovati ukoliko želi zadržati sadašnje pozicije, jer mu Mladost GAT diše za vratom, a Ivanjičani su na sedam bodova zaostatka i utakmicom  manje. 

Igrači i stručni štab Javor Matisa sačinili su strategiju koja se zasnivala na pobedi. Sa reči su prešli na dela, i pružili jednu od najboljih igara u dosadašnjem toku prvenstva.

- Ispoljili smo više energije, želje i htenja i golovima u drugom poluvremenu doši do velike pobede. Bilo je prilika na obe strane ali su Tanko na početku drugog poluvremena i Lakić Pešić u 77. minutu bili prisebni i golovima u pravom trenutku razrešili sve dileme - kaže u kratkom osvrtu na derbi Milovan Milović.

Nije uzalud trener Ivanjičana od starta prvenstva ukazivao da je formiranje i uigravanje tima dug proces, koji zahteva dosta strpljenja i mukotrpnog rada, da će biti posrtanja i neuspeha. Mladom stručnjaku je posebno drago jer se uverio da je na pravom putu i zacrtana strategija očigledno daje rezultate.

- Zaslužili smo najveću sreću, presrećan sam zbog momaka, za trud i rad stigla je nagrada. Očigledno je da smo napredovali u svim segmentima igre. Uvek ponavljam da imena i "suvi" kvalitet ne igraju, teren je jedino merilo. Nećemo poleteti, jer svaki pad zna da bude bolan - razmišlja Milović dok čvrsto stoji na zemlji.