XS
SM
MD
LG

I Modriča uz Zvezdu

MODRIČA – Trijumfom protiv Ludogoreca, Crvena zvezda bi se plasirala u nokaut fazu Lige Evrope, uz još jednu želju da meč Mitjilanda i Brage završi bez pobednika. Zbog kazne od strane UEF-a, podrška Zvezdi biće navijači do 14 godina starosti. Mlade „Delije“ iz Modriče otputovali su u srpsku prestonicu u želji da svojim navijanjem pomognu „crveno – belima“ da stignu do cilja.

Mladost može mnogo, mladost ponekad čuda čini, a mladi simpatizeri Crvene zvezde širom Republike Srpske, pa tako i Modriče, večeras uz Crvenu zvezdu, ali i Partizan. Mlade „Delije“ iz Modriče uz podršku rukovodstva grada biće 12.igrač Zvezde protiv Bugara.

Zovem se Milan Maksimović, imam 14 godina. Igram krilo, beka, često i štopera. Putujem u Beograd da pomognem timu koji toliko volim, a uveren sam u sigurni trijumf Crvene zvezde“, rekao je smeđokosi dečak.

Njegov drugar se nadovezuje:

„Ja sam Luka Bojković, imam 15 godina. Toliko dugo volim svoju Zvezdu. Beograd je uvek lep. Sjaje se hram Svetog Save na Vračaru, sjaji se Marakana, zasijaće i naša Crvena zvezda. Daće Bog“, uveren je Bojković.

Sa mladim Zvezdinim pristalicama iz Modriče su i njihovi treneri. Jedna od njih je mlada profesorka fizičke kulture i sporta Sara Obradović.

„Mi smo i letos, 28.jula, organizovali odlazak na utakmicu. Ovo nam je još jedna motivacija da podržimo Zvezdu, a mladi ljudi iz Modriče da budu 12.igrač. Verujemo u Zvezdu, volimo je i ubeđeni smo da ćemo pobediti tim iz Bugarske“, rekla je Sara Obradović.

Načelnik Modriče Jovica Radulović poželeo je mladim sugrađanima srećan put, ugodan boravak u srpskoj prestonici, trijumf Crvene zvezde,  uručivši im lanč-pakete.

„Ovo je dobar primer rada opštinske uprave i dokaz da smo posvećeni našim najmlađim sugrađanima. Na njima je budućnost. Prepoznao sam želju ove dece da pomognu svom voljenom klubu i želeo sam da opština Modriča lanč paketima finansira te mlade ljude. Crvena zvezda finansira prevoz, a da nije tako to bi uradili mi. Došao sam da im poželim da dobro prođu, da Zvezda postigne dobar rezultat, da ta deca i treneri i nastavnici imaju ugodan boravak u Beogradu, da im to ostane u lepom sećanju. Ovo će biti dobra praksa, negovaćemo tradiciju koja zaslužuje punu podršku. Reprezentacija Srbije ostvarila je mnogo u Lisabonu, ide na SP u Katar, sada čekam da Crvena zvezda i Partizan uspeju u potpunosti i da ćemo naredne godine imati dva učesnika u Ligi šampiona. Raduje, u celini, da Srbija ide pravcima razvoja i potpunog oporavka u svim sferama društva“, podvukao je Radulović.

Jedinstvene su želje da Crvena zvezda i Partizan zimuju u fudbalskoj Evropi. Sa najmlađim navijačima iz Modriče i Republike Srpske sigurno biće im još toplije.

 

Slađan JEREMIĆ