XS
SM
MD
LG

Krupa ima Budućnost

Dragomir Ilić

Iza Fudbalskog kluba Krupa je turbulentna i godina u kojoj je bilo mnogo izazova i iskušenja. Ekipa, predvođena najmlađim stručnjakom u elitnom rangu Vladimirom Ilićem, je takmičarski obezbedila opstanak u premijerligaškom društvu, ali je ostala bez takmičarske licence tako da je Izvršni odbor Fudbalskog saveza Republike Srpske doneo odluku da klub iz Krupe na Vrbasu nastupa u Prvoj ligi.

(Ne)planirani prelazak u niži rang takmičenja prouzrokovao je nove nedaće, veliki broj fudbalera, njih čak 20, napustilo je kanjon Vrbasa i preselilo se u druge premijerligaše, tako da je igrački kadar bio bukvalno opustošen. Krenulo se ispočetka, od nule, ali entuzijazam i ljubav prema fudbalu su opet nadjačali sve nedaće. Sklopljen je znatno podmlađeni i perspektivni sastav, poverenje da ekipu s klupe i dalje vodi Vladimir Ilić pokazalo se kao pun pogodak.

Krupljani su u novu prvoligašku sezonu ušli sa devet startnih uzastopnih pobede, što nikad nikom nije pošlo za nogom i deset utakmica bez poraza. Već tada su napravljeni čvrsti temelji za osvajanje jesenje titule što se na kraju i dogodilo. Sa tri završne pobede Krupljani su se vratili na tron na kojem će i da zimuju.

-Daleko od toga da je naš cilj bio da osvojimo jesenju titulu. Ušli smo u sezonu sa podmlađenim sastavom i samo jednom namerom da afirmišemo mlade igrače, da im pružimo priliku za afirmaciju i napredak i da im FK Krupa bude odskočna daska u daljoj karijeri. To je bila naša fudbalska filozofija. Ali, eto, kada radiš pošteno i odgovorno, sa entuzijazmom i ljubavlju prema fudbalu onda te i Svevišnji nagradi, tako da ćemo zimovati na prvom mestu kao jesenji prvaci što je veliki uspeh ua ovu generaciju naših fudbalera. Imamo mladog i perspektivnog trenera koji je željan učenja, napretka, edukacije, a uvek smo kao klub ulagali u mlade ljude i trudili se da sve što dogovorimo i ispoštujemo – istakao je Dragomir Buco Ilić, “alfa i omega” Fudbalskog kluba Krupa.

Stekao se utisak da su konkurenti i potcenili Krupljane, što je omogućilo izabranicima Vladimira Ilića, koji je u međuvremenu završio trenersku “A” licencu, da igraju rasterećenije, što bi se reklo “za svoju dušu”.

-Nema sumnje da je naš tim pokazao visok nivo i veliki potencijal. Međutim, povratak u Premijer ligu BiH nije naš cilj. Nemamo još uvek uslove za to, kada se budu stekli onda ćemo razmišljati o novom nastupu u eliti. Želimo da nastavimo sa afirmacijom mladih fudbalera, planiramo u zimskoj pauzi da dovedemo nekoliko novih imena iz regije koji su se već nametnuli svojim igrama, da im pružimo priliku za novi napredak. Nećemo se hvatati u kolo koje ne možemo da igramo, tražićemo svoje puteve i igrati fudbal bez ikakvih opterećenja. Imamo fudbalsku budućnost – dodao je Dragomir Ilić.

Iz ove perspektive, na kraju kalendarske godine, 2021. i nije bila toliko loša za Fudbalski klub Krupu, igrano je i finale Kupa Republike Srpske, nažalost, doživljen je poraz od Leotara u finalu u Modriči.

-Nažalost, ni u četvrtom pokušaju nismo uspeli da se domognemo pehara koji nam nedostaje u trofejnoj sali. Bili smo jako tužni posle toga, propustili smo veliku priliku. Inače, naš klub takmičenju u matinom Kupu doživljava kao veliku šast, ali i obavezu da uvek nastupamo s maksimalnim snagama i ambicijama. U Modriči smo naučili još jednu školu! Ove jeseni smo izborili plasman u četvrtfinale gde nas čeka uvek neugodni bijeljinski Radnik, a mi i dalje želimo novo finale i borbu za trofej. Nećemo odustati dok ga ne osvojimo – rekao je na kraju Dragomir Buco Ilić prvi čovek Fudbalskog kluba Krupa.

 O kazni FSRS

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Republike Srpske pred poslednje kolo jesenjeg dela prvenstva kaznila je Krupu sa oduzimanjem jednog boda i novčano sa 5.000 maraka. Razlog – klub nema kadete u takmičarskom sistemu FSRS, što je obaveza po Pravilniku.

-Pomalo smo iznenađeni tom odlukom Disciplinske komisije jer smo pre početka sezone obavestili Savez da, zbog nedoumice u kojem rangu ćemo se takmičiti, nemamo kadetski tim. Nismo dobili nikakav odgovor. Znate šta se sve dešavalo, a kada smo saznali da ostajemo prvoligaši bilo je kasno da reagujemo. Razgovaraćemo sa ljudima iz FSRS i najverovatnije uložiti žalbu – rekao je Buco Ilić.


Drina 7 : 2 Budućnost
Modriča Alfa 2 : 1 Slavija
Borac 2 : 1 Kozara
Željezničar ST 0 : 1 Krupa
Podrinje 4 : 1 Tekstilac
Ljubić 1 : 0 Sloboda
Sutjeska 4 : 3 Zvijezda 09
Sloga 5 : 0 Omarska
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa (-1) 30 24 4 2 75
2 Sloga 30 21 5 4 68
3 Sloboda 30 20 5 5 65
4 Zvijezda 09 30 18 4 8 58
5 Sutjeska 30 17 4 9 55
6 Drina 30 15 5 10 50
7 Slavija 30 13 4 13 43
8 Omarska 30 11 6 13 39
9 Ljubić 30 12 2 16 38
10 Tekstilac 30 10 7 13 37
11 Željezničar ST 30 9 6 15 33
12 Modriča Alfa 30 9 4 17 31
13 Kozara 30 8 5 17 29
14 Podrinje 30 8 3 19 27
15 Borac (-3) 30 8 3 19 24
16 Budućnost 30 3 1 26 10