XS
SM
MD
LG

Dejvis kup: Lajović komplikovao ali ipak donio vodstvo Srbiji

Foto: ATP Tour

Teniseri Srbije poveli su sa 1-0 u prvom kolu Dejvis kupa protiv Austrije. Bod Srbiji donio je Dušan Lajović koji je nakon velike borbe savladao 

U prva četiri gema nije bilo prilike za brejk. U petom gemu, Melcer je imao 15-40. Međutim, sjajnom serijom servisa Lajović je poveo sa 3-2. Imao je svoje šanse Duci u desetom gemu ali je propustio priliku da uradi nešto više radi jeftinih grešaka. Set je otišao u taj brejk. Iako je Melcer imao dva puta prednost brejka, Duci je napravio preokret te je sa 7-5 dobio taj brejk.

U prvih pet gemova drugog seta, nije bilo ni brejkova ni brejk lopte. U šestom gemu Lajović je imao 40-15 ali je Melcer napravio preokret i došao do brejka. Do kraja drugog seta čuvao je prednost brejka te je sa 6-3 dobio drugi set.

Lajović je bolje otvorio odlučujući set. Brejkom u četvrtom gemu, poveo je sa 4-1. Međutim, Melcer je vratio brejk i došao je do 4-4. U 12. gemu trećeg seta, Lajović je imao 0-40. Melcer je prvu meč loptu spasio vinerom a naredne dvije sa dobrim servisima. Lajović je došao i do četvrte meč lopte. Nakon duge razmjene Melcer je pogriješio i to je bio kraj.

Drugi meč igraće Đoković i Novak a ako Nole slavi, Srbija će doći do ukupne pobjede.