XS
SM
MD
LG

Pregled NBA lige: Voriorsi i Sansi i dalje gaze

Foto: Wariors Nation

Za vikend je odigrano nekoliko zanimljivih NBA mečeva pa je vrijeme za sada već tradicionalni pregled NBA lige ponedeljkom.

-Bruklin je na 14-6. Za vikend su igrali protiv Finiksa. Od starta su gubili ubjedljivo. Vraćali su se iz -20 i prilazili na pet poena zaostatka ali kad god bi došli blizu, Finiks bi dodao gas i odvojio bi se. Na 13-7 su Majami i Vašington. Majami je savladao Čikago. Bulsi su ušli u 4/4 sa vodstvom ali serijom trojki i zahvaljujući dobrim momentima Vinsenta, Hit je napravio preokret. Bulsi su se pokušali vratiti ali je Majami svaki nalet odbio. Vašington je za vikend dobio dva meča. Prvo su dobili Oklahomu u meču gdje su sebi dosta zakomplikovali situaciju ali su ipak slavili. Potom su savladali Dalas. Dalas je vodio 99-94 u 4/4 ali su Kori Kispert i Kajl Kuzma predvodili preokret Vizardsa.

-Milvoki igra sve bolje i već su se probili do četvrtog mjesta. Loše su počeli sezonu ali čim su se oporavili Holidej i Midlton zaigrali su bolje. Za vikend su dobili Denver koji i dalje igra bez Jokića a onda su dobili i Indijanu. U međuvremenu su doveli i Kazinsa. Na istom omjeru je i Čikago nakon ubjedljive pobjede nad Orlandom i pomenutog poraza od Majamija. Šarlot je na 13-9. Prvo su odigrali prelijepo i razbili su Minesotu. Potom su u ludom meču izgubili protiv Hjustona nakon produžetka.

-Niksi su na 11-9. Oni su izgubili ubjedljivo od Finiksa a onda su zahvaljujući sjajnoj 3/4 Burksa, gdje je dao 15 poena, savladali Atlantu. Atlanta je na 11-10. Uz pomenuti poraz, razbili su Memfis u gostima. Na 11-10 je i Boston. Prvo ih je dobio San Antonio u meču gdje su Seltiksi napadački bili katastrofalni a onda su dobili Toronto sjajnom igrom u 4/4. Klivlend je na 10-10 nakon rutinske pobjede nad Orlandom a za njih je bitno da se Mobli oporavio.

-Filadelfija je takođe na 10-10. Vratio se i Embid, imao je sjajan meč protiv Minesote ali je Minesota ipak upisala pobjedu nakon dva produžetka. Na kraju je Meksi bio dragičar jer mu je Rasel ukrao loptu i asistirao za Prinsa. Toronto je na 9-12. Izgubili su od Indijane i Bostona i oba puta su padali u poslednjem periodu. Indijana je na 9-13. Dobili su Toronto sigurno ali su slično i izgubili od Milvokija.

-Golden Stejt je i dalje lider Zapada i imaju 18-2. Prvo su rutinski savladali Portland a onda i Kliperse uz fantastično izdanje Stefa Karija po ko zna koji put već. Finiks ih prati i sada su na 17-3. Upisali su 16 uzastopnih pobjeda a savladali su porpilično sigurno i Nju Jork i Bruklin. Juta je na 13-7 nakon poraza i pobjede protiv Pelikansa. Ono što je kod njih problem je to što Mičel baš previše forsira trojku a loš je šuter.

-Dalas je za vikend igrao samo protiv Vizardsa i izgubio pa je na 10-8. Imali su prednost u 4/4 ali su je ispustili u završnici. Klipersi su bili sigurni protiv Detroita ali su odigrali baš loše protiv Golden Stejta i sad su na 119-. Portland je za vikend izgubio od Voriorsa takođe pa je na 10-10. Iznenađujuće je i Minesota na istom omjeru. Njih je Šarlot razbio u petak veče a onda su oni u subotu nakon dva produžetka savladali Filadelfiju u meču u kome su morali mnogo ranije doći do pobjede. Minesotu kada ide šut može dobiti svakog ali bez šuta ih svako može dobiti. Djeluje da previše od šuta zavise što će dugoročno biti loše.

-Lejkersi su odigrali spektakularan meč sa Sakramentom i izgubili nakon tri produžetka. Imali su +13 u 4/4, imali su i 110-103 u prvom produžetku ali nisu došli do pobjede. Potom su savladali Detroit ali i tu su se mučili. Memfis je bio razbijen protiv Atlante a onda je razbio Sakramenta pa su na 10-10. Denver je izgubio od Milvokija i sada su u nizu od šest poraza. Na omjeru su 9-10. I dalje nema Jokića a Porter i Dožir su definitivno završili sezone. Kingsi su na osam pobjeda i prvi su van plej ina. Oni su dobili Lejkerse i izgubili od Memfisa. Biće ih zanimljivo gledati sa Džentrijem. On forsira napadačku košarku a Kingsi imaju finu ekipu za takav stil.