XS
SM
MD
LG

Dragan Ikonić ostavio tešku povredu iza sebe i vratio se na parkete: Malo ko bi se vratio, ali ljubav je presudila

Foto/ Vasilije Marković

Futsaleri Željeznice vezali su tri uzastopne pobjede u Prvoj ligi Republike Srpske i poslije dva uvodna poraza sada se već kreću prema vrhu prvoligaškog karavana.

Ove sezone dres ekipe iz Trnova nosi i Dragan Ikonić, igrač koji je bio dio ekipa Tanga koja je 2013. godine ušla među 16 najboljih ekipa u Ligi prvaka, te igrač koji je dobijao i poziv u reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Teška poveda ga je odvojila dugo sa parketa i kada je djelovalo da neće više igrati futsal, ove jeseni je ponovo zadužio opremu, ovaj put Željeznice.

- Vraćam se na parkete poslije teške povrede. Malo ko bi i pomislio da se vrati futsalu nakon onoga što sam ja doživio, ali ljubav i ti stari dani slave nas stalno vraćaju da pomognemo koliko možemo i kada god smo u mogućnosti svojim drugovima. Iako su Željeznicu svi otpisali, mi se iz utakmice u utakmicu sve više dižemo i poboljšavamo svoju formu. Vraćaju nam se neke stvari koje smo promašili u prva dva kola. Sada smo vezali tri pobjede i nećemo stati. Imamo finu, mladu, ekipu koja će vremenom pokazati da nam je, ne samo, mjesto u prvoligaškom društvu, već i da možemo u gornji dio tabele, rekao je za naš portal Dragan Ikonić.

Željeznicu za vikend očekuje druga uzastopna utakmica kod kuće, ovaj put protivnik je Glasinac sa Sokoca.

- Mi u subotu imamo još jednu finu utakmicu, Glasinac kod kuće i svaki bod ili tri nas drže u vrhu. Sigurno da je Glasinac ekipa po mjeri, ali liga je dosta izjednačena i svako svakoga može da dobije. Zato, pozivam sve ljubitelje futsala da u subotu dođu i podrže naš klub u što većem broju. Mi idemo na pobjedu u svakoj utakmici. Glasinac jeste ozbiljna ekipa, poznajemo se između sebe i dobri smo prijatelji, ali na terenu će biti prava borba i ja se nadam da ćemo mi iz nje izaći kao pobjednici.

Nije još Dragan Ikonić onaj pravi prije povrede, ali vjeruje i on da može biti kao nekada.

- Ja sam šefu Turudiji na raspolaganju koliko mogu biti. Ali, polako se i ja vraćam i mislim da se mogu akobogda brzo vratiti kao nekada i spremiti se što bolje da ovoj ekipi pomognem još više. Ovo je veliki rezultat kako za sam klub, tako i za opštinu Trnovo. I nećemo stati na ovome, jer smo prošli i dosta veće zadatke sa našim kapitenom Slobodanom Elezom i svim ostalim u klubu. Imamo sigurno još dosta pokazati i bićemo sve jači. Mislim da nećemo imati problema da se dovedemo u mirnu situaciju, a što da ne i probati zakomplikovati situaciju sa vodećim ekipama lige.


18 .kolo Prva liga RS
Beli anđeo 4 : 3 Radnik Siti
Glasinac 6 : 2 Jahorina
Željeznica 6 : 1 Boračka
Brčko Zdravlje 1 : 4 Ugljevik
Leotar 5 : 0 Borac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnik Siti (-3) 18 13 1 4 37
2 Leotar 18 9 3 6 30
3 Borac 18 9 2 7 29
4 Boračka 18 9 2 7 29
5 Željeznica 18 9 0 9 27
6 Ugljevik 18 8 2 8 26
7 Beli anđeo 18 8 2 8 26
8 Glasinac 18 8 1 9 25
9 Jahorina 18 7 2 9 23
10 Brčko Zdravlje 18 2 1 15 7