XS
SM
MD
LG

Pokazna vježba spasavanja Jahorina 2021

Danas je na Jahorini održana pokazna vježbu spasavanja, evakuacije povređenog skijaša u slučaju vanrednih situacija. U vježbi su pored Olimpijskog centra Jahorina, učestvovali Opština Pale sa službom civilne zaštite, Helikopterski servis, Teritorijalna Vatrogasna Jedinica grada I. Sarajevo, Ministarstvo Unutrašnjih Poslova RS (PS Pale, PU I.Sarajevo i žandarmerija), Dom Zdravlja Pale i Crveni Krst RS. Tehnički direktor Olimpijskog centra Jahorina, Bojan Čupović je rekao medijima da imaju odličnu saradnju sa svim subjektima i vježba je protkla uspješno. „Svi zajedno funkcionišemo kao  tim i ova vježba je pokazala da smo spremni odgovoriti i na nepredviđene situacije. Jahorina je sprema da dočeka novu zimsku sezonu i bezbjednost gostiju je na prvom mjestu i na najvišem nivou. Pripreme za ovu zimsku sezonu na Jahorini bile su intenzivnije nego ikada, iza nas je veoma radan i naporan period."

Bojan Čupović je dodao:

Osim što smo uspješno realizovali čak 20 velikih infrastrukturnih projekata za zimsku sezonu 2021/22 povećane su i bezbjednosne mjere. Mogu da kažem da smo u potpunosti spremni i za funkionisanje u uslovima pandemije virusa covid 19 i da ćemo primjenjivati sve mjere sa ciljem zaštite naših gostiju. Sa zadovoljstvom mogu reći i da smo danas pokrenuli skijanje na Jahorini, ski staze su dobro pripremljene zahvaljujući sistemu osnježavanja ali i snijegu koji je padao prehodnih dana. U narednim danima nas očekuje i zvanična ceremonija otvaranja sezone, gastro festival ćevap fest ali i koncerti poznatih zvijezda Tonija Cetinskog, Harisa Džinovića i Saše Matića. Ovu priliku koristim da pozovem sve da nam se pridruže na Jahorini!“

Zamjenik načelnika Policijske uprave Istočno Sarajevo, Igor Kušić je čestitao svim učesnicima vježbe i dodao:

“Danas smo na Jahorini na području Olimpijskog centra Jahorina, prisustvovali izvođenju taktičko pokazne vježbe evakuacije, odnosno spasavanja skijaša sa žičare na Ogorjelici. Ovom prilikom Ministarstvo unutrašnjih poslova odnosno Policijska uprava Istočno Sarajevo pokazala je spremnost da zajedno sa svim drugim učesnicima može garantovati bezbjednost svih gostiju na Jahorini u toku predstojeće sezone. Poručujem svima da će se u toku nove zimske sezone osjećati bezbjedno jer mi ovdje imamo i novu organizacionu jedinicu Policijsku stanicu Jahorina koja će dati dodatni doprinost bezbjednosti svih gostiju na Jahorini“.

„Jedan od najtežih zadataka ove vježbe je sama evakuacija sa žice i ovo je segment na kojem ćemo raditi dodatno. Na budućim vježbama ćemo više biti usmjereni na ubrzavanje i usavršavanje ovog procesa“, rekao je Dragan Elek iz Civilne zaštite opštine Pale.

Ostali fotosi: