XS
SM
MD
LG

Omerčić: Futsal u Doboju ima svijetlu budućnost

Foto/ Sport i mladi

Futsal klub Doboj se ubrzano razvija u jedan veliki sportski kolektiv. Ulazak u Premijer futsal ligu BiH i dobri rezultati seniorske selekcije, poslužili su upravi kluba kao jasan signal da treba organizaciono ići dalje i formirati omladinske selekcije.

Krenulo se od selekcije U19 i za kratko vrijeme se formirao izvanredan tim. Treneri su Amar Omerčić i Saša Božičković, koji u futsalu imaju veliko iskustvo.

Omerčić ne krije zadovoljstvo formiranjem omladinske ekipe i tvrdi da futsal u Doboju ima svijetlu budućnost:

"Ulazak u Premijer futsal ligu BiH zahtijeva profesionalizam i posvećenost u radu - kako uprave kluba, tako i svih trenera i igrača. Posmatrajući stvari na taj način, došli smo do važne stavke u radu bilo kojeg ozbiljnog i organizovanog kluba, a to je omladinski pogon.

Ove godine smo formirali U19 ekipu koja trenutno broji 27 igrača. Oni će takođe igrati najviši rang takmičenja u BiH. Sa mnom radi i trener Saša Božičković, ranije smo sarađivali u trenerskom poslu, tako da se dobro poznajemo. Takođe su nam dobro poznati igrači koje smo selektovali i uvrstili u ekipu.

Napravili smo detaljan plan rada i krenuli sa pripremama. Primjetili smo da kod igrača osim kvaliteta, postoji i velika želja za napredovanjem. U tom smislu i kao nagrada za dobar rad, biće priključivani i prvom timu.

Ovi momci imaju sjajnu priliku koju ranije generacije nisu imale, mada.. istini za volju, futsal se u Doboju doskora igrao rekreativno, iz hobija i zbog dobrog druženja.

U planu je da formiramo sve omladinske selekcije. Nadamo se da ce se i dobojska sportska dvorana u skorije vrijeme završiti. To će nam mnogo olakšati dalji rad.Mislim da futsal u Doboju ima svijetlu budućnost!"


Hercegovina 3 : 5 Sarajevo
Sloga 3 : 5 Mostar SG
Kaskada 7 : 3 Policajac
Salines 3 : 3 Doboj
Bosna Kompred 3 : 2 Brotnjo
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mostar SG 9 8 0 1 24
2 Sloga 9 6 1 2 19
3 Sarajevo 9 6 0 3 18
4 Salines 9 5 2 2 17
5 Doboj 9 3 3 3 12
6 Policajac 9 2 4 3 10
7 Bosna Kompred 9 3 1 5 10
8 Hercegovina 9 3 0 6 9
9 Kaskada 9 2 0 7 6
10 Brotnjo 9 1 1 7 4