XS
SM
MD
LG

Jeličić i Zorić osvojili srebro i bronzu na "Balkan best fajters" u Nišu

Klub borilačkih vještina/KBV/ „Derventa“ iz Dervente sa međunarodnog kik boks turnira Balkan best fajters u Nišu vraća se sa dvije medalje, srebrom i bronzom.

Mihajlo Jeličić, koji je član KBV „Derventa“ samo četiri mjeseca, stigao je do srebra u kategoriji – 48 stariji kadet low kick.

„Za samo četiri mjeseca Jeličić je potvrdio da ima potencijal i talenat, i da se uz rad sve može. On je u polufinalnom meču u subotu, prekidom u trećoj rundi pobijedio takmičara iz Novog Pazara. Drugog dana, tačnije u nedjeljnom finalu izgubio je na poene u jako tijesnom meču od reprezentativca Sjeverne Makedonije. Još jednom je ovaj borac potvrdio da ima budućnost i da je iza njega odličan nastup u Nišu“, ističu iz derventskog KBV-a.

Bronzu u Derventu donio je Simo Zorić.

„Simo Zorić -81 kg stariji junior low kick, uspio je doći do trećeg mjesta. On je gala večeri turnira Balkan best fajters sa prenosom na Sport klubu, u izjednačenom meču izgubio od reprezentativca Srbije koji je i osvojio prvo mjesto u ovoj kategoriji. Ipak, uprkos porazu, Zorić je odradio odličan meč i tako potvrdio da se trud i rad isplate“, dodaju iz ovog kolektiva.

Inače, Zorić je dugogodišnji član ovog kluba i iza sebe ima već nekoliko dobrih rezultata, ali i mečeva, što će sigurno uz svoj rad pokazati i na narednim takmičenjima.

Zorića i Jeličića prevodio je trener Nikola Đurić.

Na ovogodišnjem turniru u Nišu učešće je uzelo preko 500 boraca iz šest zemalja u regionu, prenosi Sport klub.