XS
SM
MD
LG

Rusija ipak bolja

Posle dve pobede u prve dve utakmice na Svetskom prvenstvu, reprezentacija Srbije je doživela poraz od Rusije u poslednjoj utakmici B grupe, duela koji je odlučivao koja će od dve selekcije sa prvog mesta ići u narednu fazu takmičenja. Ruskinje će tako u novoformiranu grupu preneti 4 boda, a naša selekcija sa preneta 2 boda ide na megdan Francuskoj, Sloveniji i Crnoj Gori.

RUSIJA – SRBIJA 32:22 (15:9)

RUSIJA: Gorškova 3, Lagina (3 odbrane), Mikhaličenko 2, Fomina 3, Sabirova, Ilina 4, Managarova 7, Skorobogačenko 4, Nikitina 1, Tazenova, Zakordonskaja 2, Ilarionova 2, Frolova 1, Ščerbak 1, Markova 2, Kaplina (7 odbrana)

SRBIJA: Mitrović, M. Agbaba, J. Agbaba 2, Janjušević 1, Risović (5 odbrana), Kojić 1, Radojević 4, Kocić, Jovović 3, Kovačević 1, Stamenić 1, Lovrić 3, Stoiljković 4, Liščević 1, Petrović 1, Graovac (3 odbrane)

Početak meča je obeležila rezultatska klackalica. Prvih desetak minuta čvrsta i borbena igra oba tima obećavala je neizvesnu utakmicu. Hendikep za Srbiju stiže već u 11. minutu. Marija Petrović zbog udaranja protivnice laktom u predelu lica dobija crveni karton i nakon pregledanja snimka, sudije potvrđuju isključenje i šalju je na tribinu. Sredinom poluvremena usledila je energična Srbije koja vezuje tri pogotka i prvi put stiče vođstvo na utakmici od 9:8 u 19. minutu. Međutim, od toga trenutka kreće sunovrat naše ekipe. Izabranice Ljudmile Bodnieve su krenule silovito za šta naša ekipa nije imala rešenje. Ruskinje efikasne u napadu, a uz par naših grešaka u ofanzivi i raspoloženu Kaplinu na golu, Srbija ne uspeva da od tih 8:9 u 19. minutu, postigne pogodak do kraja poluvremena. Srpkinje su bile potpuno demoralisane, a za to vreme Rusija pravi seriju od 7:0 za 15:9 na kraju prvog poluvremena.

Ni posle pauze Srbije nije uspevala da nađe rešenje. Ruskinje su nizale pogotke, a naša ekipa je samo uspevala na momente da isprati. Činilo se da je buđenje ekipe nastupilo sredinom drugog dela igre kada Jovana Jovović vezuje tri pogotka i naši golmani zaustavljaju nekoliko napada Rusije za 21:15, ali Ruskinje ponovo uspevaju da pobegnu i uvećaju rezultat.  Do kraja utakmice su opravdale ulogu favorita i sa maksimalnim skorom idu dalje. Srbija će u sledeću fazu preneti 2 boda.

Nakon prve faze takmičenja po grupama, tri najbolje plasirane ekipe iz svake grupe će oformiti nove četiri grupe od po šest reprezentacija. Grupa B se ukršta sa grupom A iz koje dalje idu Francuska, Crna Gora i Slovenija. Reprezentacije iz grupe B - Rusija, Srbija i Poljska sledeću fazu takmičenja nastavljaju u Granoljersu, gde su selekcije iz A grupe već igrale svoje mečeve. Selidba u Granoljers sledi sutra u jutarnjim časovima, a prvi mečevi su na programu već u četvrtak, 9. decembra.