XS
SM
MD
LG

Ristić: Očekuje nas teška i zanimljiva utakmica! Čampara: Žrijeb nam nije bio naklonjen!

KMF Doboj

Održano je žrijebanje 1/8 finala Kupa BiH u futsalu za sezonu 2021/2022. Između ostalih, mnogo pažnje privlači izvučeni par FK Doboj i MNK Neimari Zenica.

Futsaleri Doboja igraju Premijer futsal ligu BiH i do sada su pokazali da važe za jednu od ozbiljnijih ekipa u najvišem rangu takmičenja.

Zenički Neimari su veoma kvalitetna ekipa koja je među favoritima za ulazak u Premijer futsal ligu BiH. Klub koji želi da osvaja, tako da sa velikim ambicijama pristupa i Kupu BiH.

Dobojlije sa klupe predvodi Radoslav Ristić, a Zeničane Mirko Čampara. Dva stručnjaka koji se dobro poznaju, što još više ukazuje da će ovaj meč biti veoma zanimljiv.

Ristić u prvi plan stavlja Premijer futsal ligu BiH i borbu za plasman u playoff, ali ne krije ni ambicije za samu završnicu Kupa BiH:

Nama je prvenstveno cilj plasman u playoff Premijer futsal lige BiH. I to je ono na šta ćemo se bazirati.Naravno da i u Kupu BiH imamo ambicije i želimo da pokažemo da imamo kvalitet za samu završnicu. Ekipu Neimara poznajemo, jedni su od glavnih favorita za ulazak u Premijer futsal ligu BiH. Sa klupe ih predvodi poznato futsal ime Miko Čampara, koji radi jedan veoma dobar posao sa ekipom iz Zenice. Sigurno je da nas očekuje veoma teška i zanimljiva utakmica Kupa BiH.

Radoslav Ristić

Čampara je mišljenja da nisu imali sreće u žrijebanju, jer za protivnika su dobili jaku premijerligašku ekipu. Pored toga, Neimari su ponovo gostujuća ekipa. Međutim, on naglašava da imaju velike ambicije u Kupu BiH, da on i njegova ekipa hoće da pokažu svoju igru na većem nivou i da će protiv Doboja pokušati prirediti iznenađenje u svoju korist:

Mirko Čampara

Očekivanja MNK Neimari u Kupu BiH su velika. Zbog toga smo se i prijavili da u istom nastupamo, jer hoćemo da se predstavimo futsal publici na većem nivou.
Prvo kolo smo igrali u Velikoj Kladuši protiv ekipe Mujo Hrnjica i pobjedili smo ih rezultatom1:4.Iskoristiću priliku i zahvaliti se ekipi i upravi tog kluba na toplom prijemu, fer i korektnoj utakmici. Lijepo bi bilo da u svakoj dvorani bude takva prisutnost gledalaca kao na toj utakmici.
Što se tiče 1/8 finala Kupa BiH, žrijeb nam nije bio naklonjen i igramo protiv jednog kvalitetnog premijerligaša – FK Doboj i to kod njih u gostima.Potrudićemo se da odigramo na najvećem mogućem nivou i priredimo iznenađenje u našu korist, protiv naših sportskih prijatelja i velikih entuzijasta što se samog futsala tiče.

Utakmice 1/8 finala Kupa Bosne i Hercegovine bi trebalo da se igraju 18. i 17. decembra 2021.godine.

 


Sarajevo 6 : 5 Salines
Sloga 4 : 1 Radnik MD Šop
Borac 2 : 4 Mostar SG
Brotnjo 3 : 7 MNK Hercegovina
Željezničar 7 : 5 Sloboda Kompred
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnik MD Šop 18 12 2 4 38
2 Mostar SG 18 11 3 4 36
3 Sloga 18 11 1 6 34
4 Sarajevo 18 9 3 6 30
5 Salines 18 10 0 8 30
6 MNK Hercegovina 18 8 2 8 26
7 Željezničar 18 7 4 7 25
8 Borac 18 6 2 10 20
9 Sloboda Kompred 18 5 1 12 16
10 Brotnjo 18 2 0 16 6