XS
SM
MD
LG
10.12.2021 rss.org. rs

Srbija bolja od Crne Gore

Rukometašice Srbije su trijumfalno započele drugu fazu Svetskog prvenstva u Španiji. Mnogo boljim izdanjem u drugom poluvremenu i odličnom završnicom utakmice, svele su protivnice na samo sedam golova u drugom poluvremenu i savladale Crnu Goru rezultatom 27:25 (14:18). Tako je naša selekcija osvojila nova dva boda u novoformiranoj grupi i zauzela treće mesto na tabeli sa 4 boda pred duel sa olimpijskim šampionom Francuskom za dva dana.

CRNA GORA – SRBIJA  25:27 (18:14)

CRNA GORA: Rajčić 10 odbrana), Radičević 8, Pletikosić 2, Mugoša, Nenezić, Popović, Ujkić, Ašanin, Malović, Ćorović, Premović 4, Brnović 2, Ramusović, Pavićević 5, Grbić 4, Vukčević 

SRBIJA: Vukajlović, M. Agbaba, J. Agbaba, Janjušević 4, Risović 1 (9 odbrana), Kojić, Radojević 8, Kocić, Jovović, Stamenić 3, Jovanović, Lovrić 2, Stoiljković 7, Liščević 2, Petrović, Graovac (1 odbrana)

Srbija je sa manjkom energije ušla u utakmicu, što je protivnik znao da iskoristi i kažnjavao je svaku grešku. Uvodno vođstvo na utakmici koje je Crna Gora ostvarila, održavala je tokom celog prvog dela igre, a naša selekcija je periodično smanjivala razliku koja je išla do 4 gola. Sredinom prvog poluvremena Jovana Stoiljković je kapitenski predvodila ekipu i trudila se da da smanji zaostatak, pa je do odlaska na odmor postigla 5 golova. Ipak, na drugoj strani raspoložene Radičević u napadu i Rajčić na golu nisu dozvoljavale Srbiji da se rezultat stigne i izabranice Bojane Popović na odmor odlaze sa četiri gola prednosti (18:14).

Početkom drugog poluvremena energiju u ekipu Srbije je unela Tamara Radojević koja je vezala četiri pogotka za nešto više od pet minuta. Ali Crna Gora još uvek ne uspeva da se stigne, iako je bila primetna čvršća igra u odbrani. Usledio direktni crveni karton za Mariju Jovanović i njena selidba na tribine. I Risović i Rajčić su se razbranile, pa se u kombinaciji sa čvršćom odbranom, u drugom poluvremenu postigao daleko manji broj golova. Približavao se kraj utakmice, a naše devojke su bile rešene da ne odustaju do kraja i u 53. minutu su uspele da stignu do izjednačenja, a minut kasnije i do prednosti. Povela je Srbija sa 25:24 i uspela da potpuno poremeti ekipu Crne Gore u završnici. Uz nekoliko važnih odbrana Risović i sigurnijom igrom u finišu meča kad se rezultat lomio, naš protivnik ne uspeva da nađe rešenje, a Srbija odlazi na dva gola prednosti 27:25 i postavlja krajnji rezultat utakmice.

Najefikasnije u timu Srbije bile su Tamara Radojević sa 8 i Jovana Stoiljković sa 7 postignutih golova.

Jovana Kovačević je preskočila današnji meč zbog povrede lakta zadobijene u prethodnoj utakmici protiv Rusije. Nakon obavljenih pregleda tokom dana, utvrđeno je da povreda nije teže prirode, ali će više detalja o terapijama, oporavku i nastavku takmičenja biti poznato u toku sutrašnjeg dana.

Srbija će sledeći meč na Svetskom prvenstvu protiv reprezentacije Francuske igratu u subotu, 11. decembra od 18:00 časova.