XS
SM
MD
LG

Jahorina sija punim sjajem

Jahirina

Olimpijska planina Jahorina omiljeno je mjesto turista ali i velikih muzičkih zvijezda, već u prvoj polovini decembra našla se na prvom mjestu najpoželjnijih turističkih destinacija. Nakon fenomenalnog Gala ski openinga uslijedio je dugo najavljivani Balkan music festival. U prva dva dana festivala, 10. i 11. decembra, na Jahorini su nastupili Voyage, Corona i Rimski, THCF, Gazda Paja I Devito zatim Dragana Mirković, Mile Kitić, Šemsa Suljaković i Kemal Malovčić. Obje večeri vladala je sjajna atmosfera i za nastupe poznatih muzičara tražila se karta više.

Uz sjajnu zabavu, Olimpijski centar Jahorina je obradovao svoje posjetioce puštanjem u rad najveće investicije Gondole Poljice – najmodernije kabinske gondole u jugoistočnoj Evropi. Samo u prvih dvanaest dana rada ski centra na Jahorini je skijalo gotovo 15.000 skijaša što je za 5 puta više u odnosu na isti period prošle godine. Snijeg koji intenzivno pada formirao je sniježni pokrivač visine 120cm i u narednim danima obećava odlične uslove za skijanje. Od ponedjeljka, 13.12., na Jahorini će svaki dan biti organizovano noćno skijanje u terminu od 18:00 do 21:00 čas. U planu je da skijaše u večernjem terminu prevoze obje kabinske gondole Partizan i Poljice s tim što će gondola Poljice raditi u terminu do 23:00 časa za potrebe panoramske vožnje i prevoza do Olimpijskog bara na vrhu planine.

Olimpijski bar će 13.12. od 21:00 čas će dočekati ljubitelje dobre muzike i hrane uz nastup Petra Graša dok će istu veče gosti imati priliku uživati i u specijalitetima dobitnika Michelin zvezdice Tomaža Kavčiča. Tomaž predstavlja četvrtu generaciju vlasnika famoznog restorana "Pri Lojzetu", i jedan je od prvih kuvara koji je počeo da uključuje svježe cvijeće u pripremi jela, te dekoraciji tanjira svojih gostuju!

Naredni petak 17.12., u okviru Balkan Music Festivala zakazani su nastupi Seke Aleksić, Elme Sinanović, Aleksandre Prijović, Slobe Radonovića i Milice Pavlović. U subotu, 18.12. nakon dugo vremena na Jahorini se ponovo okuplja poznati sastav grupe Bijelo Dugme, a taj dan nastupaju i sjajne Divlje Jagode i Riblja Čorba.

Olimpijski centar Jahorina već sada najavljuje dobru zabavu u novogodišnjoj noći uz posebno praznično, novogodišnje skijanje, u terminu od 22:00 od 02:00 iza ponoći. Nakon sjajnih reakcija prošle godine novogodišnje skijanje na Jahorini postaje tradicionalno. U isto vrijeme u Olimpijskom baru gosti Jahorine će imati priliku da uživaju u glamuroznoj proslavi uz Bend Ajla i Gonzo.

Po svemu sudeći ispred nas je uspješna ski sezona ispunjena odličnim skijanjem i manifestacijama prilagođenim ukusu svih kategorija gostiju.

Ostali fotosi: