XS
SM
MD
LG

Lider stao na Sokocu, Željeznica u sjajnom meču bolja od Jahorine

Glasinac zasutavio lidera

Dvije utakmice 8. kola Prve lige Republike Srpske u futsalu odigrane su ovog vikenda, i u oba meča slavili su domaćini.

Glasinac je nas Sokocu uspio da zaustavi lidera i najbolju ekipu lige do sada, Radnik siti. Izabranici Predraga Dobrilovića slavili su pobjedu 6:5. 

I ovdje su se stvari dobro odvijale po Semberce jer su već u četvrtoj minuti golom Miljana Odžaklića poveli sa 1:0, da bi Branislav Panić u 16. minuti duplirao vodstvo na 2:0.

Nije Glasinac uspjevao da pronađe put do mreže Bijeljinaca, ali kada su pronašli sve je postalo bolje po njih. Pred sami odlazak na pauzu Stefan Milinković pogađa za 2:1. Samo što je počelo drugo poluvrijeme Glasinac izjednačuje, Miloš Dupor trese sopstvenu mrežu.

Potom slijedi veliki preokret Glasinca. Golman domaćih, Miloš Pajević, u 30. minuti pokazuje gostima da i Glasinac ima golmana koji se može upisati u strijelce i donosi 3:2, a odmah iza toga i Dejan Debelnogić pogađa za 4:2. 

Gosti se vraćaju u 34. minuti pogotkom Stefana Rakića za 4:3, da bi iskusni Radoš Čolić vratio dva gola Glasincu, i onda slijedi prava drama.

Radnik baca sve karte u napad, u 38. minuti dolaze do 5:4 pogotkom Cvijetina Pavića, a onda u posljednjoj minuti, na 56 sekundi do kraja, i do 5:5 kada Dejan Živković pogađa mrežu domaćih.  Djelovalo je da će 5:5 biti i konačan rezultat utakmice, ali Dejan Debelnogić na 15 sekundi do kraja pogađa za velikih 6:5.

Željeznica nakon pobjede

U Vojkovićima isto tako odlična utakmica i drama. Željeznica je sa 4:3 savladala Jahorinu u utakmici koja je mogla otići vrlo lako i u drugom smjeru, ali na kraju Željeznica stiže do svoje pete pobjede u sezoni.

Sjajno je krenulo za goste. Već u prvom napadu praktično odbrana Željeznice pravi kiks, a Nemanja Knežević pogađa za 1:0. Mogao je iskusni kapiten Jahorine odmah i da udupla prednost, ali je promašio ono što gotovo nikad ne promašuje i to je bila dobra opomena za Željeznicu da obrati više pažnje. Poslije niza prilika i na jednoj i na drugoj strani, Željeznica dolazi do izjednačenja u 13. minuti.. Dragan Bjelica se leđima zagradio u kaznenom prostoru i ostalo je samo da ga rvačkim zahvatom obore na parket i to je penal. Siguran izvođač bio je Slobodan Elez. 

Dosta nervoze je bilo u ovome meču, i jedni i drugi su imali svoje prigovore na suđenje, a nervoza je rezultovala i sa velikim brojem prekršaja, pa domaći imaju i dva kaznena udarca. Prvi ne pogađa Slobodan Elez, ali je kod drugog sigurniji Mirza Selimović za preokret, 2:1, da bi pred sami odlazak na odmor Bojan Popović pogodio za 3:1. 

Ušla je Jahorina u nastavak susreta sa željom da se brzo vrati u meč i to im uspjeva u 22. minutu kada Nemanja Knežević pogađa za 2:2, međutim odmah u narednom napadu Mirza Selimović preciznim šutem vara Lazarevića i to je 4:2. Novo slavlje gostima donio je Nemanja Lukić u 26. minutu utakmice i to je 4:3. Odmicalo je vrijeme, Jahorina je pokušavala i sve viške stiskala gol Marka Terzića, koji je sačuvao svoju mrežu do kraja ipak i pobjeda ostaje domaćima.

GLASINAC - RADNIK SITI 6:5 (1:2)
Sportska dvorana na Sokocu
Gledalaca:
 50. 
Sudije: Slavoljub Gogić (Istočno Sarajevo), Zoran Soknić (Istočno Sarajevo)
Strijelci: Stefan Milinković 19', Miloš Dupor 20'ag, Miloš Pajević 29', Dejan Debelnogić 30', Radoš Čolić 36', Dejan Debelnogić 39', [KMF Glasinac Sokolac (Sokolac)]; Miljan Odzaklić 4', Branislav Panić 16', Stefan Rakić 33', Cvijetin Pavić 37', Dejan Živković 39', [FK Radnik Siti (Bijeljina)]. 
Žuti kartoni: Nikola Rajić 25', Nenad Đerić 27', Vladan Minić 37', [KMF Glasinac Sokolac (Sokolac)];

GLASINAC Miloš Pajević (G) (K) , Dejan Debelnogić , Stefan Milinković , Bojan Lukić , Radoš Čolić, Marko Mirjanić(G) , Darko Gašević , Vladan Minić , Nenad Đerić , Nemanja Ninković , Nikola Rajić

RADNIK SITI: Danijel Ružičić (G) , Miljan Odzaklić , Cvijetin Pavić (K) , Ljubiša Jović , Perica Trifković, Amir Zehić , Dejan Bogdanović , Stefan Rakić , Miloš Dupor , Branislav Panić , Dejan Živković

ŽELJEZNICA - JAHORINA 4:3 (3:1)
Sportska dvorana u Vojkovićima
Gledalaca:
 150
Sudije: Nemanja Vujadin (I.Sarajevo), Nikola Tešanović (Istočno Novo Sarajevo),
Strijelci: Slobodan Elez 13', Mirza Selimović 19', Bojan Popović 20', Mirza Selimović 22', [KMF Željeznica (Trnovo)]; Nemanja Knežević 1', Nemanja Knežević 22', Nemanja Lukić 26', [KMF Jahorina (Pale)]. 
Žuti kartoni: Mirza Selimović 15', Bojan Popović 19', [KMF Željeznica (Trnovo)]; Danijel Trbo 26', Aleksa Cerovina 37', [KMF Jahorina (Pale)];

ŽELJEZNICA Marko Terzić (G) , Dragan Bjelica , Mirza Selimović , Slobodan Elez (K) , Vladan Mandić, Đuro Dragović(G) , Stojan Tepavčević , Bojan Popović , Mehmed Koso , Vernes Kovačević , Dragan Ikonić , Marko Vitković

JAHORINA: Nikola Lazarević (G) , Nemanja Knežević (K) , Miloš Košarac , Nebojša Ćorović , Danijel Trbo, Ognjen Jolović(G) , Dejan Obradović , Rade Bojanić , Nemanja Lukić , Marko Maljukan , Luka Simić , Aleksa Tešanović , Ilija Đukić , Aleksa Cerovina


Sarajevo 6 : 5 Salines
Sloga 4 : 1 Radnik MD Šop
Borac 2 : 4 Mostar SG
Brotnjo 3 : 7 MNK Hercegovina
Željezničar 7 : 5 Sloboda Kompred
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnik MD Šop 18 12 2 4 38
2 Mostar SG 18 11 3 4 36
3 Sloga 18 11 1 6 34
4 Sarajevo 18 9 3 6 30
5 Salines 18 10 0 8 30
6 MNK Hercegovina 18 8 2 8 26
7 Željezničar 18 7 4 7 25
8 Borac 18 6 2 10 20
9 Sloboda Kompred 18 5 1 12 16
10 Brotnjo 18 2 0 16 6