XS
SM
MD
LG

Trofej otišao u Nikšić

Pobedom  ekipe KMF „Kastel“ iz Nikšića nad  sastavom  nevesinjskog  „MDM Vin“  spuštena je zavesa na tradicionalni Novogodišnji  turnir „Zima u Foči 2022“ . Poslednja veče ove sportske manifestacije koja je već od početka oborila rekord po broju ekipa i  učesnika je potvrdila da  je Foča bila i ostala  grad sporta  posebno fudbala.

Gledaoci su ponovo ispunili fočansku sportsku dvoranu do poslednjeg mesta, a  ekipe učesnice finalne večeri  su im podarile  lepe fudbalske  predstave,  a oni su ih zauzvrat umeli da nagrade ovacijama i gromoglasnim aplauzom za svaki lep potez i postignuti pogodak.

Finalni susret između KMF „Kastel“ i „MDM Vin“ je bio prava futsal  poslastica, Nevesinjci su prvi stekli prednost bili bolji u prvom delu susreta, i na odor se otišlo sa minimalnim vođstvom ekipe  „MDM Vin“ .

U drugom poluvremenu sasvim druga slika na terenu, Nikšićanima su bila potrebna samo dva minuta da naprave preokret, a potom i rutinski  stignu do velikog trijumfa  od 4:1, pobedničkog  pehara i novčane nagrade od 2000 KM, dok je drugoplasiranom  sastavu „MDM Vin“  pripalo 700 KM.

U utakmici za treće mesto „Ike Brod „iz Foče je dosta lakše nego što se očekivalo stigao do ubedljive pobede  6:3 nad sastavom „E-Sport „ iz Istočnog Sarajeva i novčane nagrade od 300 KM.

Za najboljeg igrača turnira  proglašen  je Luka Vuletić član pobedničke ekipe KMF „Kastel“, najbolji golman je Drago Čabak iz sastava „MDM Vin“, a najbolji strelac je Marko Vuković iz ekipe „Ike Brod“  i oni su nagrađeni prigodnim novčanim nagradama, peharima i diplomama.

Finalni susret :
KMF „Kastel“Nikšić-„MDM Vin“ Nevesinje 4:1 (0:1)

Gradska dvorana u Foči.Gledalaca:1000.Sudije: Slađan Došlo i Marko Domazet (Istočno Sarajevo)Strelci:  Drašković  6. minut (MDM Vin) Vuletić u 24. 26. 29 . i  40. minutu (KMF Kastel)

KMF Kastel - Đurković, Drobnjak, Radulović, M. Spasojević, N. Spasojević, Lakčević, Obradović, Vuletić, Marković, Nikolić.

„MDM Vin“-Pudar, Vučetić, Prodanović, Kovačević, Kljakić, Drašković, Radovanović, Gutić, Hrkač, Čabak.

Završne večeri Novogodišnjeg turnira u Foči su odigrani i finalni susreti omladinaca po starosnim kategorijama  i proglašene su najbolje ekipe i pojedinci:

2007/2008 : 1.Cvećara „Vedrana“ 2.Deda Mrazovi“ 3. „Apolon“ Najbolji strelac:Nemanja Simović (Deda Mrazovi)najbolji golman: Marko Ružić (Apolon)najbolji igrač: Mihajlo Mastilović (Cvećara Vedrana) 2009/2010 godište:1.“Torpedo „ 2.“Volf „ 3.“Mahala“. Najbolji  strelac: Ognjen Maksimović (Volf)najbolji golman : Lazar Višnjić (Mahala) najbolji  igrač: Nikola Vuković (Torpedo)                                                          

2011 godište:1.“Crvena Zvezda“ 2. „Mančester Siti“ 3. „PSG“ Najbolji strelac:Luka Rašević (Mančester Siti)najbolji golman: Mihajlović Srđan (PSG) najbolji igrač: Nikola Drakul (Crvena Zvezda) kome je pripala specijalna nagrada dres fočanskog internacionala Vladana Danilovića koji nastupa za portugalski „Nacional „ a bio je promoter turnira , prisustvovao finalnoj večeri i lično uručio  dres mladom  Drakulu       2012 /2013 godište: 1.“Mančester Junajted“ 2. „Bajern“ 3.“Crvena Zvezda“ Najbolji strelac: Dragan

Čančar (Bajern) najbolji golman: Milan Matović (Crvena Zvezda) najbolji igrač: Matej Popržen (Mančester Junajted) on je takođe dobio specijalnu nagradu dres Rada Krunića koji je prve fudbalske korake napravio u Foči a sada je  igrača Milana i reprezentativac BiH , umesto  Krunića koji nije mogao doći radi obaveza nagradu je uručio njegov otac Milan.

Turnir je protekao u odličnoj organizaciji Sportskog saveza Foča i opštine Foča koja je i glavni pokrovitelj što je potvrda i svih ekipa učesnica  i publike a predsednik organizacionog odbora Duško Rašević je istakao:

Želja nam je bila da napravimo temelj jednom ozbiljnom turniru futsala koji bi u narednom periodu trebao da dobije pravu dimenziju i mislim da smo to u potpunosti ostvarili. Ako budemo ovako radili i narednih godina mislim da će ovo biti jedan od najboljih turnira u Republici Srpskoj i BiH. Načelnik opštine Foča ,Milan Vukadinović  je rekao da je turnir bio pravi praznik sporta i da je Foča još jednom potvrdila da je grad fudbala:

Osećam se ponosno s obzirom da smo imali izuzetno korektnu atmosferu  tokom trajanja turnira, pobedio je sport. Imali smo ekipe iz Hercegovine, Sarajevsko-romanijske regije , bratske Crne Gore i mislim da je ovo bio jedan od najuspešnijih turnira u Foči u poslednjem periodu - zaključio je Vukadinović