XS
SM
MD
LG

Čudesna godina Dušana Mandića

Dušan Mandić /Foto: VSS

Vaterpolista Srbije Dušan Mandić rekao je da mu je 2021. godina bila nevjerovatna i da se tokom nje još jednom potvrdilo to da kada istinski daš sebe i kada igraš za ekipu, da se sve vrati i da se dese vrhunski rezultati.

Olimpijski šampion, ovajač Lige šampiona, najkorisniji igrač završnog turnira LŠ i najbolji vaterpolista svijeta za 2021. godinu u izboru sajta Total Waterpolo, u razgovoru za Tanjug prisjetio se svih značajnih trenutaka u godini iza nas.

- Bajna godina, nevjerovatna. Priznanje koje je na kraju došlo je uvijek lijepo, ali to nije ono zbog čega sam trenirao i zbog čega igram vaterpolo. Ja sam timski igrač, ovo je timski sport. Ako jedan šraf škripi, ako nije na mjestu, cijeli tim pada kao kula od karata. Sve ovo je timski - rekao je Mandić.

Početkom juna sa Pro Rekom postao je šampion Evrope u Beogradu pobjedom protiv Ferencvaroša (9:6), "punog srca" poslije šest sezona napustio je italijanski klub i zadužio kapicu Novog Beograda.

- Odlazio sam iz Italije, nisam osvojio Ligu šampiona, taj trofej mi je falio. Bio sam zagrižen da ne odem bez tog trofeja. To mi je pošlo za rukom. Tokom cijele godine znam da sam dao sve od sebe, a hvala Bogu da je sve dalo rezultat - prisjeća se Mandić.

Sve to bila uvertira pred Olimpijske igre u Tokiju, gdje je Srbija išla da brani zlato osvojeno 2016. godine u Rio de Žaneiru.