XS
SM
MD
LG

Stasavaju košarkaški talenti u Novom Goraždu

z dana u dan sportska porodica iz  Novog Goražda , jedne od najmlađih opština na području Republike Srpske, sve više jača i raste.

Nakon što su formirani futsal klub Radnički, a potom i FK Radnički u čijem sastavu je i škola fudbala, nedavno je sa radom i treninzima počela da egzistira i škola košarke „Vlade Divac“.

Stručni rukovodilac mladih talenata iz gradića na obalama Drine je iskusni košarkaški  trener i entuzijasta Rajko Kojić,  koji je prezadovoljan uslovima i odnosom dece, a i roditelja prema radu u ovom mladom sportskom kolektivu.

-Počeli smo sa radom sredinom septembra ,dakle deca su u trenažnom procesu tek tri meseca, ali plodovi rada i napretka su već vidljivi. Treniramo u renoviranojsali Osnovne škole „Vuka Karadžić“ gde postoje vrlo dobri uslovi. Treninge održavamo tri puta sedmično, na kojim redovno prisustvuje petnaestak devojčica i dečaka koji brzo uče osnovne košarkaške elemente , potvrđujutalenat i brzo napreduju. Potvrda tome je i pobeda u prvom susretu naše ekipe koji je odigran nedavno u Goraždu kada smo savladali poletarce iz škole košarke Radničkog . Svakako da ovo sve ne bi mogli ostvariti da nemamo veliku pomoć načelnika opštine Novo Goražde ,Mile Petkovićkoja nam obezbeđuje sve uslove za neometan rad, ali i roditelja kojidecu iako su udaljena i po nekoliko kilometaraod sportske sale redovno dovode na treninge.Nadamo se da ćemo se vrlo brzo uz pomoćnekoliko sponzorauključiti i u takmičenje na nivou PKO Romanija- Hercegovina - zaključio je Kojić