XS
SM
MD
LG

Čampara: Daćemo maksimum za prolaz u četvrtfinale

Pomoćni trener u futsal reprezentaciji Bosne i Hercegovine, Mirko Čampara, zadovoljan je kako teku pripreme ova prva tri dana na Ilidži za Evropsko prvenstvo.

- Došli su u dosta boljoj formi nego što su bili na prošlim okupljanjima. Dobro izgledaju, posebno nas raduje što nema ozbiljnijih povreda. Imamo jednog pozitivnog igrača na koronavirus, i to na samoj granici pozitivnosti, te će on imati još jedan test. Imamo i Srđana Ivankovića koji nije trenutno sa nama, ima povišenu temperaturu, ali je negativan na koronavirus, te očekujemo da nam se i on priključi. Nadamo se na prvom sljedećem testiranju, a to je u ponedjeljak pred odlazak u Nizozemsku, da će to biti uredno i da nećemo imati više nikoga pozitivnog na koronavirus, rekao je Mirko Čampara.

Sam odlazak na Evropsko prvenstvo za njega je vrh u trenerskoj karijeri.

- Na početku sam trenerske karijere. Prije nekoliko godina sam počeo da se bavim trenerskim poslom. Smatram da je to jedan vrh kojeg trener može da doživi i drago mi je da se to sada desilo. I sam odlazak na Evropsko prvenstvo je dobro, a već ponoviti iduće EP ili SP je veliki uspjeh.

Upoznali su protivnike u grupi, odgledali njihove utakmice i vjeruje Čampara da uz maksimalno zalaganje BiH može do četvrtfinala.

- Da smo mogli da biramo, sigurno ne bismo izabrali ovu grupu. O Španiji dosta toga znamo, oni su dugi niz godina na visokom nivou, imaju ozbiljan rad, ozbiljne igrače, Brazilce koji su primili državljanstvo. Sigurno da nam je to najteža utakmica i škola za buduće utakmice. Naravno, daćemo maksimum. Gruzija ima dobrih i iskusnih Brazilaca i bez obzira na to mi se nadamo povoljnom rezultatu i pobjedi i da u posljednjoj utakmici protiv Azerbejdžana, koji isto tako ima Brazilaca, probamo ostvariti naše snove i da se probamo plasirati u četvrtfinače. Ostvarili smo veliki uspjeh i samim plasmanom na Euro, ali ćemo dati 150% svojih mogućnosti da se plasiramo u četvrtfinale Evropskog prvenstva.