XS
SM
MD
LG

Natalija Obradović za SportDC: Fudbal u Švedskoj je jedan od najkvalitetnijih u Evropi

Natalija Obradović u žutom dresu

Ponekad se novinaru desi da uradi intervju i po svom ćefu, a jedan od takvih je bio i ovaj sa Natalijom Obradović, jednom od najboljih mladih igračica iz Srbije i mladom reprezentativkom Srbije.

Natalija Obradović rođena je 31.05.2004. godine u Pančevu. Svoju karijeru počela je da gradi u Budućnosti iz Banatskog Brestovca, da bi potom prešla u Crvenu Zvezdu. Osim ta dva tima, u karijeri je nosila dres Voje Gačića iz Pančeva, a njen posljednji angažman u Srbiji bio je u ekipi Spartaka iz Subotice, koji je aktuelni prvak države.

Prije godinu dana odlučila je sa roditeljima preseliti se u Švedsku i svoju karijeru nastaviti na sjeveru Evrope, gdje uspješno nosi dres ekipe Mariebo IK, koji se takmiči u Division 1. Ove sezone upisala je 11 nastupa, gdje je postigla osam pogodaka i imala šest asistencija, te barem za sada, pruža fantastične partije.

Mlada reprezentativka Srbije briljira u Švedskoj

Razgovorali smo sa Natalijom, koja nam se javila iz Jonkopinga.

- Vjerujem da je svaki početak težak i da za sve treba vremena da se navikneš. Imala sam dosta sreće što sam pronašla pravi klub za razvoj moje dalje karijere, klub koji ima dosta mladih igračica i u kom su me od prvog dana svi sjajno prihvatili. Mogu reći da sam u potpunosti zadovoljna odnosom prema igračima, terenima na kojima treniramo kao i svim uslovima koje imam u ovom klubu. U Švedskoj se igra malo drugačiji fudbal, ovdje gaje drugačiji stil igre koji se zasniva uglavnom na fizičkom aspektu, treninzi su stalno visokog tempa, bez puno tehničkog aspekta. Naravno tu je i jezik, ali opet sam imala sreće jer u klubu svi pričaju engleski, pa mi je sporazumevanje olakšano na neki način, govori Natalija.

Svoju karijeru gradila si u Srbiji, a dio karijere provela si i u šampionu Srbije. Kakva je razlika i kvalitet liga kada uporediš Srbiju i Švedsku?

- Igrala sam u klubu koji je godinama neprikosnoveni šampion Srbije. Liga nikada nije bila toliko neizvjesna, jer je Spartak uvijek bio nadmoćniji od protivnika. Liga u kojoj trenutno igram u Švedskoj je veoma zanimljiva, neizvjesna i svako svakoga može pobjediti, ne postoji favorit i uvijek su moguća iznenađenja, koja su i bila u toku ove sezone. Uslovi za treniranje su fantastični, igram na savremenim terenima sa grijačima, hibridnom travom, reflektorima i tako dalje. Oprema za treniranje je takođe odlična tako da sve je na vrhunskom nivou što se toga tiče.

Trenutno ste u fazi priprema za nastavak sezone, pa kakva su ti očekivanja.

- Trenutno sam maksimalno fokusirana na pripremni period koji je pred nama i na predstojeću sezonu. Timski cilj nam je da budemo među top tri ekipe i da pokušamo da se izborimo za visi rang takmičenja, a individualno da mi sezona prođe bez povreda i da je odigram najbolje moguće što mogu. Naravno, cilj mi je i da zaigram u najvišoj ligi u Švedskoj, koja je trenutno jedna od najboljih na svijetu, zaključila je na kraju ovog razgovora Natalija Obradović, mlada reprezentativka Srbije.

Ističe da je liga fenomenalna


SFK 2000 21 : 0 Spartak 2013
Iskra 0 : 2 Emina
Fortuna 3 : 1 Libero
Radnik Bumerang 3 : 0 FK Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 14 14 0 0 42
2 Radnik Bumerang 14 10 2 2 32
3 Emina 14 8 3 3 27
4 Iskra 14 6 2 6 20
5 Libero 14 5 3 6 18
6 FK Sloboda 14 2 2 10 8
7 Fortuna 14 1 3 10 6
8 Spartak 2013 14 1 3 10 6