XS
SM
MD
LG

(VIDEO) Sloga izvršila prozivku! Počinju pripreme, stiglo i prvo pojačanje

Foto/ Sport i mladi

Fudbalski klub Sloga Doboj je izvršio prozivku i zvanično počeo sa pripremama za nastavak m:tel Prve lige Republike Srpske.

Nakon izvršene prozivke, igračima se obratio Miroslav Kršić, predsjednik kluba i Zoran Ćurguz, šef stručnog štaba. Tom prilikom su igrače upoznali sa planom rada za drugi dio sezone i još jednom ponovili već poznate ciljeve.

Predstavljen je i novi igrač dobojskog kluba. To je Stefan Janjić koji je došao iz HNK Orašje. Janjić igra na poziciji stopera, a može igrati i kao zadnji vezni. Prije Orašja koje se takmiči u Prvoj ligi FBiH, dvadesetšestogodišnji defanzivac je igrao za bijeljinski Radnik u Premijer ligi BiH. U Orašju je odigrao prvi dio sezone i po mišljenju mnogih stručnjaka, bio najvažniji igrač kluba sa Save.

Zanimljivo je da Janjić, iako igra kao defanzivni igrač, na listi strijelaca Prve lige FBiH dijeli treće mjesto sa još nekoliko igrača. U jesenjem dijelu prvenstva je postigao šest golova i najbolji je strijelac Orašja.

Janjić je predstavljen kao prvo pojačanje Sloge za nastavak sezone. Pored njega, Sloga je zacrtala dovesti još najmanje tri-četiri nova igrača ali ne otkrivaju o kome se radi dok sav posao u vezi transfera ne bude gotov. Ćurguz je naglasio da će se ekipi priključiti dva igrača iz inostranstva i da se njihov dolazak očekuje ovih dana dok se završi procedura oko viza. Takođe je rekao da je Sloga u pregovoru sa još dva igrača,ali nije je naveo o kojim igračima se radI. Klupski predsjednik Miroslav Kršić je istakao ozbiljnost oko dovođenja novih igrača. Tom prilikom navodi da je šef stručnog štaba Zoran Ćurguz detaljno izvršio stručne analize u vezi sastava ekipe i da su nova pojačanja precizno birana na osnovu mišljenja Ćurguza i njegovog stručnog štaba.

 

Na prozivku i početak priprema seniorskog tima, Ćurguz je pozvao nekoliko igrača iz omladinskog pogona koji su na ovaj način po prvi put zakoračili u seniorski fudbal. Pozvana su tri igrača kadetske ekipe, a to su Đorđe Nikić, Ognjen Šešlak i Minja Tatić. Pored odlične igre u toku kadetske Omladinske lige BiH, ova tri igrača su zabilježila zavidne rezultate i na provedenim stručnim testiranjima sa akcentom na fizičku pripremljenost. Od juniora su pozvani Almedin Durmić, Luka Gašić i Gordan Jelić.

 

Na ovaj način šef struke dobojskog kluba je pokazao da podržava mlade igrače, da cijeni njihovu posvećenost treningu, kao i dobre rezultate. Takav stav je podržao i predsjednik kluba Kršić, sa napomenom da je Sloga klub koji podržava mlade igrače i da će se preduzeti niz aktivnosti kako bi se povećao broj kvalitetnih mladih igrača u okviru kluba.

Nakon prozivke, igrači su upućeni u klupsku teretanu da izvrše određena “ulazna” testiranja da bi se stekao uvid u stanje trenutne pripremljenosti svakog igrača. Testiranje je izvršio kondicioni trener Mihajlo Samardžija.

Za sutra je zakazan i prvi trening. Ćurguz je već prije najavio da će se pripreme održati u Doboju i da nema potrebe da idu na neke druge destinacije, imajući u vidu da su tereni Sloge dobri i da vremenski uslovi za sada odgovaraju planiranim aktivnostima. Pored terena sa vještačkom podlogom, nedavno je sa radom počela i klupska teretana, tako da se može kombinovati kompletan rad.

U sklopu priprema već su dogovorene četiri kontrolne utakmice. Prva je već krajem januara sa Zvijezdom iz Gradačca, zatim slijede utakmice sa Gradinom iz Srebrenika, Ljubićem iz Prnjavora i Toškom iz Tešnja. Peta utakmica kao generalka će se vjerojatno igrati protiv Kozare iz Gradiške.

Prilikom prozivke i prvog okupljanja ekipe u ovoj godini, moglo se primjetiti da vlada veoma dobro raspoloženje i da su svi poželjeli izaći na teren. Kao što Ćurguz skoro reče, cilj je jasan, cilj se zna! Očigledno je da Sloga ne odustaje od svoga cilja…Premijer liga BiH!

Foto/ Sport i mladi

 

Foto/ Sport i mladi

 

Foto/ Sport i mladi

 

Foto/ Sport i mladi

 

Foto/ Sport i mladi

 

Foto/ Sport i mladi

 

Foto/ Sport i mladi

 

Foto/ Sport i mladi

 


Drina 7 : 2 Budućnost
Modriča Alfa 2 : 1 Slavija
Borac 2 : 1 Kozara
Željezničar ST 0 : 1 Krupa
Podrinje 4 : 1 Tekstilac
Ljubić 1 : 0 Sloboda
Sutjeska 4 : 3 Zvijezda 09
Sloga 5 : 0 Omarska
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa (-1) 30 24 4 2 75
2 Sloga 30 21 5 4 68
3 Sloboda 30 20 5 5 65
4 Zvijezda 09 30 18 4 8 58
5 Sutjeska 30 17 4 9 55
6 Drina 30 15 5 10 50
7 Slavija 30 13 4 13 43
8 Omarska 30 11 6 13 39
9 Ljubić 30 12 2 16 38
10 Tekstilac 30 10 7 13 37
11 Željezničar ST 30 9 6 15 33
12 Modriča Alfa 30 9 4 17 31
13 Kozara 30 8 5 17 29
14 Podrinje 30 8 3 19 27
15 Borac (-3) 30 8 3 19 24
16 Budućnost 30 3 1 26 10