XS
SM
MD
LG

Kragujevački superligaš nastavlja pripreme u Antaliji

Foto: FK Radnički 1923

Podnevnim letom sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla", fudbaleri Radničkog 1923 otputovali su za Antaliju, gde će obaviti glavni deo priprema za prolećni deo šampionata. Kragujevčani će tokom dve nedelje, koliko će boraviti u ovom poznatom turskom odmaralištu, raditi na podizanju takmičarske forme, a planirane su i četiri jake provere protiv kvalitetnih rivala.

Posle dužeg niza godina, fudbaleri Radničkog 1923 zimske pripreme obaviće izvan granica Srbije. U opticaju je bilo nekoliko različitih destinacija, a na kraju se uprava kluba sa “Čika Dače” odlučila za tursku Antaliju, koja će i ove godine biti zimska baza većini superligaških ekipa.

– Dvoumili smo se između nekoliko potencijalnih destinacija. U opticaju su bile Grčka, Hrvatska i Slovenija, ali smo na kraju ipak odlučili da to bude Antalija, gde nam se pružaju zaista izvanredni uslovi za obavljanje priprema. S obzirom da će nam ovo biti prve pripreme u inostranstvu nakon sedam ili osam godina, potrudili smo se da sve bude na jednom visokom nivou, počev od smeštaja, pa do uslova za treniranje. Zauzvrat od igrača očekujemo maksimalnu posvećenost i disciplinu – jasan je sportski direktor Kragujevčana Slavko Perović.

Kragujevački superligaš će tokom boravka u Antaliji odigrati četiri pripremne utakmice. Prva je zakazana već za 20. januar protiv ruske ekipe SKA iz Rostova na Donu. Tri dana kasnije “crveni” će se sastati sa poljskom Vislom Ploh, dok je za 26. januar predviđen duel sa bugarskim Spartakom iz Varne. U poslednjoj proveri, koja je planirana za 30. januar, fudbaleri Radničkog 1923 odmeriće snage sa ukrajinskom ekipom Ruh Lavov.

– Ove četiri utakmice dobro će doći ekipi da se dodatno uigra i stekne neophodnu takmičarsku rutinu. Verujem da ćemo po završetku ovog dela priprema podići formu čitave ekipe na jedan viši nivo, kako bismo spremno dočekali nastavak prvenstva – dodao je Perović.

“Crveni” će u Antaliji boraviti do 31. januara, kada je predviđen povratak u Kragujevac, gde će obaviti završni deo priprema za prolećni deo šampionata, koji startuje 12. februara.

NA SPISKU PUTNIKA ZA ANTALIJU 25 IGRAČA

Šef stručnog štaba Radničkog 1923 Zoran Milinković odlučio je da na pripreme u Antaliju povede 25 fudbalera.

Pored trojice golmana Ognjena Lukića, Lazara Raičevića i Davida Spasojevića, na spisku su sledeći igrači: Uroš Blagojević, Ognjen Lakićević, Stefan Filipović, Milan Milanović, Aleksandar Varjačić, Ljubiša Pecelj, Nikola Kovačević, Marko Janković, Miloš Vidović, Uroš Vidović, Miloš Brnović, Miloš Milisavljević, Stevan Kovačević, Ognjen Ilić, Nemanja Tomić, Nikola Ristović, Saša Jovanović, Marko Mirić, Veljko Trifunović, Borisav Burmaz, Vojo Ubiparip i Đorđe Maksimović.