XS
SM
MD
LG

Pobjednik dana. Aslan Karacev

Foto: ATP Tour

Danas je bilo dosta zanimljivih mečeva na Australijan Openu. Iako nije priredio najveće iznenađenje nego je upisao očekivanu pobjedu, junak dana je Aslan Karacev. Rus je dobio meč na nesvakidašnji način.

Karacev se u prvom kolu sastao sa Jani Munarom iz Španije. Očekivalo se da Karacev lako savlada Španca jer je on specijalista za šljaku a Karacev za tvrdu podlogu. Međutim, meč je bio poprilično težak za polufinalistu iz prošle sezone. 

Munar je sjajno otvorio meč jer je dobio prvi set sa 6-3 a u drugom je poveo sa 3-0. Karacev se vratio u igru te u tajbrejku dobio drugi set sa 7-1. Imao je Španac dva puta prednost brejka u trećem setu, servirao za set ali je set otišao u tajbrejk. Njega je ipak uspio dobiti sa 7-3 i povesti sa 2-1. Imao je Karacev dupli brejk prednosti u četvrtom setu ali je prokockao. Ipak, sa 6-4 je uspio izvući set. Istim rezultatom dobio je i peti set i prošao je dalje.

Ovom pobjedom Karacev je ispisao istoriju. Naime, sa 107 neprisiljenih grešaka, postao je igrač sa najviše grešaka u jednom meču na Slemu ikada a da je upisao pobjedu. Srušio je tako rekord Novaka Đokovića iz duela sa Simonom. Nole je prije šest godina imao 100.

Imao je Karacev i 87 vinera dok je Šoanac imao samo 24. Donekle to i nije iznenađenje. Naime, Munar igra izuzetno dosadan tenis i protiv njega svaki protivnik je prisiljen napadati a Karacev je generalno neko ko voli igrati napadački.

Sada mu je takav tenis donio pobjedu a vidjećemo šta će mu donijeti kroz turnir.