XS
SM
MD
LG

Prvoligaš,,dizelka,, startovao sa pripremama

Prvoligaš Železničar počeo sa treninzima

Predsednik Naunković: Verujem u uspešno proleće

Na terenu SRC Mladost fudbaleri prvoligaša Železničara startovali su sa pripremama za nastavak sezone Pored predsednika kluba Zorana Naunkovića prozivci su prisustvovali ispred uprave kluba direktor Nenad Bojković, sekretar kluba Goran Mihajlov i Predrag Sanader. Na prvom okupljanju bilo je 28 igrača koji su prvi deo sezone nosili dres „dizelke“. Predsednik kluba Zoran Naunković ispred uprave pozdravio je sve igrače i upoznao ih o ambicijama kluba u novoj sezoni i rekao:

-Želim vam puno sreće u radu i uspešne pripreme i obećavam vam da ćemo sve učiniti da vaša briga bude samo teren. Očekuje nas nimalo lako proleće i naš prvenstveni cilj je da u svakom meču uđemo da pobedimo bez obzira na ime protivnika. Zahvalio bih se vodećim ljudima grada Pančevo koji nam pružaju maksimalnu podršku i pripreme ćemo prve tri nedelje odraditi na svojim terenima, a od 04. do 17.februara bićemo na priprema u Antaliji. -

Na prozivci nije bilo novajlija, a klub su napustili Danilo Kovačević, Brana Ilić, Predrag Sikimić, Dimitrije Tomović, Radoš Protić, Petar Mališić.

-Što se tiče novajlija videćemo koga ćemo dovesti o tome ćemo rešavati u narednim danima,a do petka ćemo ozvaničiti prva tri zvučna pojačanja. Moram da istaknem da bez obzira na sve imamo kvalitetnu i jaku ekipu što smo pokazali i jesenac. Dosta mladih igrača je priključeno u radu sa prvom ekipom i trener Aničić će odlučiti ko će od njih nastaviti da bude u konkurenciji za sastav.- rekao je Naunković.

Direktor kluba Nenad Bojković je stručnom štabu i fudbalerima poželeo uspešne pripreme i istakao:

-Svima želim puno zdravlja i uspešan rad kao i novajlijama dobrodošlicu u plavo – belom dresu. Uz vredan i naporan rad očekujem od vas da igrama i rezultatima ostvarimo uspešno proleće i da budemo bolje plasirani nego jesenac.-

Trener Dragan Aničić sa svojim saradnicima trenerima Zoranom Stojanovićem, Vladimirom Božićem i trenerom golmana Milo Đurović upoznao je igrače sa obavezama koje ih očekuju i rekao:

-Pre godinu dana pričali smo opstanku u ligi, a sada možemo da govorimo o lepšim stvarima i borbi za plasman u super ligi. Posle dobrog odmora spremno delujemo nove izaove koji su pred nama i naravno predstoji nam svakodnevni žestok rad. Otišao je jedan broj igrača kojima želim da se zahvalim na dobroj saradnji koju smo imali u prethodnom periodu.-

Tim će biti dosta igrački promenjen u nastavku sezone.

-Hoćemo da dovedemo kvalitetna pojačanja i moram da istaknem da je dvedeset posto tima ostalo na okupu i u te momke imam puno poverenje. Želim da proleće nastavimo gde smo stali jesenac sa poslednjim mečom, a to je bila pobeda i da načinimo pomak u igri i na tabeli da kraj dočekamo na visokoj poziciji.- rekao je Aničić.

Kapiten Dušan Plavšić je veliki optimista za uspešno proleće svog tima koji je rekao:

-Jesenac smo ostvarili lep uspeh osvajanjem četvrtog mesta, ali se ne zadovoljavamo time. U nastavku sezone imamo veliku prednost što je tim ostao na okupu kao i stručni štab što je retkost u Srbiji. Očekujem da će proleće biti u znaku „dizelke“ i naših dobrih igara i da ćemo uspeti da ostvarimo veliki cilj plasman u super ligu.-

Prva provera Brodarac, a generalka OFK Vršac

Fudbaleri dizelke odigraće sedam kontrolnih utakmica prvu proveru 29. januara sa Brodarcem, 02.februara BSK Borča, a u Turskoj 06.februara Alanija (Vladivkavkaz), 09.februara Metalist 1925 (Harkiv), 12,februara Akron (Toljati), 16.februara Zorja (Lugansk). Po povratku sa priprema iz Antalije poslednju proveru odigraće 19.februara sa srpskoligašem OFK Vršac (jesenjim prvakom Srpske lige Vojvodina).

Na prvom okupljanju trener Dragan Aničić i njegovi saradnici Zoran Stojanović, Vladimir Božić, trener golmana Milo Đurović imali su na raspolaganju 28 fudbalera gde su na SRC Strelištu odradili prvi trening bili su: golmani Marko Knežević, Mladen Živković, Andrej Kožul, Ilija Nikolovski, Nemanja Andrijanić igrači Bojan Tripković, Dušan Plavšić, Marko Konatar, Bojan Balaž,Lazar Marković, Miroljub Kostić, Jordan Jovanović, Lazar Milošev, Obeng Regan, Luka Petrović, Predrag Stanimirović, Aleksandar Đorđević, Stefan Radojičić, Milan Tomić, Aleksej Petrović, Marko Andić, Vukašin Jovković, David Delić, Miloš Stojčev, Vukašin Luković, Filip Kovačević, Darko Lunc, Nenad Adžibaba. 

Fudbaleri FK Železničar (Pančevo)

Trener Dragan Aničić