XS
SM
MD
LG

Edukativno predavanje Dejana Filipovića, mladim sudijama u Aranđelovcu

Detalj sa predavanja - foto: H.D.Vujanović

Predsednik sudijske komisije FSS i UEFA posmatrač, Dejan Filipović, održao je u ponedeljak predavanje u Aranđelovcu. U sali Doma omladine bilo je prisutno pedesetak sudija iz čitavog šumadijskog okruga. Predavanje sa temom o liku i ličnosti fudbalskog sudije, prevashodno je bilo namenjeno mlađem sudijskom kadru, mada je uz ovu, diskutovano i o sijaset drugih tema, a ujedno je analizirano sve što je prisutne sudije zanimalo.
Bezmalo dva sata žive razmene mišljenja, uz aktivno uključenje i onih iskusnijih delilaca pravde, dovelo je do zaključka da se imidž sudije kao ličnosti u našem fudbalu mora popraviti u sklopu ozdravljenja celokupne fudbalske organizacije. Rukovodstvo FSS pruža bezrezervnu podršku našem sudijskom vrhu, kako bi se otklonile sve anomalije proistekle iz prethodnog perioda, uz želju da se naš eminentni internacionalac Miroljub Mažić po isteku ugovora na Kipru pridruži matičnoj organizaciji i svojom profesionalnošću i iskustvom podigne je na još viši nivo.
Na kraju je gospodin Dejan Filipović poželeo puno uspeha u daljem bavljenju sudijskim pozivom svim učesnicima predavanja, a on će svoje edukativne seminare nastaviti širom Srbije, prvi sledeći na redu je Zrenjanin. Ovakva predavanja i edukovanja sudija iz sredina koja gravitiraju izvan Beograda, ali su ne manje bitna za naš celokupni srpski fudbal su nedostajala u nekom prethodnom periodu. Svi se nadamo da će se o sudijskoj organizaciji u budućem vremenu sve više pisati u pozitivnom kontekstu, do čijeg potpunog ozdravljenja treba da prođe izvestan period, ali bez pomoći iz vrha FSS i države, sve to će biti neostvarivo.

Izjava gospodina Dejana Filipovića za lokalnu televiziju