XS
SM
MD
LG

EL: Perasov Uniks traži osvetu, Zvezda se konačno vraća na parket

Foto: Euroleague

Pred nama je 22. kolo Evrolige i kolo u kome neće biti odlaganja mečeva bar kako sada stvari stoje.

UNIKS vs BARSELONA četvrtak 17h.

Na startu kola, veliki derbi. Perasovićev Uniks igra sjajno ove sezone i jedno su od najugodnijih iznenađenja. Sa druge strane, Barsa je veći dio sezone lider na tabeli iako ne igra tako dobro i u nekim mečevima su se provukli. Tako je bilo i kada su se ove ekipe sastale u Barseloni. Bio je to spektakl i pobjeda Barse nakon produžetka a Uniks je ispustio i +20. Sada će dati sve od sebe da se osvete za taj poraz. Treba očekivati mngoo borbe i taktičkog nadmudrivanja i svakako treba ispratiti ovaj meč.

ZENIT vs MONAKO četvrtak 18h.

Ovo je duel ekipa čiji omjer predstavlja lažnu sliku o tome kakvi su zapravo. Zenit je trenutno na 12-6 ali ne igraju ni blizu tako dobru košarku. Doduše, fali im cijelo vrijeme Nejpir pa donekle imaju opravdanje. Monako je ušao u dobar niz rezultata otkako je tu Saša Obradović. međutim, više je do lakšeg rasporeda nego do toga što su zapravo toliko dobri. Radi svega navedenog, teško je predvidjeti šta bi se ovde moglo desiti ali prednost ipak ide Zenitu.

FENERBAHČE vs ŽALGIRIS četvrtak 18:45h.

Ovo je jedan od onih mečeva gdje ekipa Saše Đorđevića nema prava na kiks. Nakon katastrofalnog starta, uhvatili su dobar ritam i sad su na pravom putu iako će još neko vrijeme biti bez Veselog i De Koloa. Žalgiris je najgora ekipa u ligi ali je taj isti Žalgiris dobio Fenera kući. Ako žele u TOP8, domaći se mojra osvetiti i dobiti ovaj meč.

ALBA vs REAL četvrtak 20h.

Ovo bi mogao biti zanimljiv meč. Ako govorimo o kvalitetu ekipa, Real je sigurno veliki favorit. Međutim, Alba je ekipa koja igra dobru košarku i maksimalno su nezgodni i borbeni pogotovo u Berlinu. Sa druge strane, Real je odlično popunjen na svim pozicijama a i koronavirus je iza njih. Moraće biti oprezni i neće se smjeti opustiti mnogo ali realno je da upišu pobjedu u ovom meču.

MAKABI vs OLIMPIJAKOS četvrtak 20:05h.

Makabi je odlično otvorio sezonu ali kasnije su doživjeli veliki pad i može se reći da su trenutno po igri možda i najgori tim u Evroligi. Olimpijakos cijele sezone igra sjajno i Barcokas je zaista fantastično posložio ekipu. U vrhu su lige i sada žele doći do pobjede na vrućem gostovanju kako bi nastavili borbu za vrh. Jeste Makabi uvijek teško dobiti u Tel Avivu ali gledajući kako ko izgleda u poslednje vrijeme, Olimpijakos definitivno kao favorit ulazi u ovaj susret.

CSKA vs ARMANI petak 18h.

Program u petak kreće iz Moskve a sastaju se ekipe koje su prošle sezone igrale za treće mjesto na završnom turniru. CSKA je bio dugo van pravog ritma i nikako nisu mogli uhvatiti niz pobjeda ali djeluje da su sada na pravom putu iako su u VRB ligi izgubili od Zenita u poslednjem susretu. Armani je totalno neubjedljiv u poslednje vrijeme. Međutim, i takvi uspijevaju da se održe u plej of zoni što je za njih i najbitnije. Što se ovog susreta tiče, CSKA je favorit i bez obzira na kvalitet Armanija, biće iznenađenje ako slave u Moskvi.

EFES vs PANATINAIKOS petak 18:30h.

Efes je očajno otvorio sezonu ali je kasnije uhvatio ritam. Nije to još onaj pravi Efes ali svakako da djeluju bolje nego na startu sezone. Što se Panatinaikosa tiče, ovo je još jedna mučna sezona za njih. Doveli su u međuvremenu Jovića pa ćemo vidjeti kako će se on uklopiti u ekipu nakon skoro godinu dana bez košarke. Efes je u ovom susretu veliki favorit i biće iznenađenje ako ne slave.

BASKONIJA vs BAJERN petak 20:30h.

Baskonija ima veoma mučnu sezonu iako tu i tamo imaju neke blistave momente ali sve je to više stihijski nego u kontinuitetu. Bajern je u jednom momentu izgledao dobro ali opet su u blagom padu. Dosta ih skupo može koštati poraz u prošlom kolu od Monaka tako da se sigurno žele iskupiti već u ovom susretu. Treba očekivati dosta tvrd meč i da odbrane budu dominante ali pobjednika je teško prognozirati.

ASVEL vs CRVENA ZVEZDA petak 21h.

Kolo zatvaraju Asvel i Zvezda. Asvel je sjajno otvorio sezonu ali u poslednje vrijeme izgledau izuzetno loše. U zaostaloj utakmici Monako ih je potpuno razbio a i generalno nisu u pravom ritmu. Zvezda je imala dugu pauzu radi korone i teško je uopšte pisati u kakvom su stanju. Generalno, ovo bi trebao biti meč gdje će se igrati čvrsto i gdje će akcenat biti na odbranama. Koliko će ko moći pružiti u datim okolnostima ostaje da se vidi. Ali sigurno da će Zvezda imati realne šanse da ostvari dobar rezultat.