XS
SM
MD
LG

Otvoren 26.turnir u futsalu u Modriči

MODRIČA – U Modriči je u ponedeljak kasno uveče počeo 26.turnir u futsalu koji je okupio 34 ekipe seniora i 7 timova veterana iz 17 opština i gradova Republike Srpske i BiH. Manifestacija će trajati do subote, biće odigrano oko 90 utakmica, a obezbeđen je bogat fond nagrada.

Prošle godine turnira nije bilo zbog pandemije, pa su se svi uželeli igre, druženja, pristojnih nagrada. I ove godine svi će biti na dobitku, najbolji takmičari posebno, ali i gledaoci koji sa kupljenim ulaznicama mogu osvojiti nešto iz tombolske ponude poslednjeg dana turnira. Generalni sponzor manifestacije je opština Modriča, a istu je otvorio Jovica Radulović, načelnik  Modriče.

„Ako je suditi po prvom danu, prezadovoljan sam. Bila je bojazan da neće uspešno biti nastavljena tradicija koju je prošle godine usporila pandemija, pa turnir nije organizovan. Međutim, broj ekipa i odakle sve dolaze je impozantna činjenica. Opština Modriča će finansijskom podrškom biti uz ovu manifestaciju i ona u narednim godinama mora napredovati i po kvalitetu i po broju učesnika. Želja nam je da imamo ekipe iz više zemalja, uspećemo u tome“, kaže Radulović.

Već prvog dana na tribinama Kulturno – sportskog centra bio je veliki broj gledalaca. Nikola Živković je karate trener, ali uživao je u futsalu.

„Ovo je do sada najbolja organizacija. Jesam u karateu, ali vodio sam i fudbalske klubove u nižim ligama. Ovoliki broj gledalaca govori o uspehu. Nešto do sada nezabeleženo, a verujem da će napredovati svake godine. Neka sport prevlada, a Modriča jeste grad sporta. Sportom lakše možemo da prevaziđemo neke naše poteškoće“, poručio je Živković.

Za dobru organizaciju zaslužan je i direktor Kulturno – sportskog centra Dejan Stojanović, koji se na polju kulture i spoorta do sada dokazao toliko put.

„Veliki broj navijača govori da Modriča prepoznaje dobar futsal. Svakodnevno, osim u četvrtak, imaćemo popodne i uveče dobru priču. U subotu će hala biti krcata, tog završnog dana takmičiće se 16 najboljih ekipa u regiji. Uz to, posetioce sa kupljenim ulaznicama čekaju vredne nagrade, organizovali smo tombolu. Bogat je fond i za tri najbolje ekipe, pa najsigurnijeg golmana, najefikasnijeg strelca i prvog igrača turnira“, najavio je Stojanović.

U seniorskoj konkurenciji 34 ekipe i sedam njih u selekciji veterana iz 17 gradova i opština Republike Srpske i BiH takmičiće se pet dana. Svakodnevno od 16 i 30 časova do ponoći. U subotu su završne utakmice i podela vrednih nagrada.

Najvrednijih do sada...