XS
SM
MD
LG

Todić Evropu osvaja

Dragan Todić sa priznanjem najuspešnijeg sudije PFS Doboj

Dragan Todić, mladi arbitar iz Doboja, sve više napreduje

DOBOJ – Mlad čovek, na početku svog dokazivanja, često život zamišlja kao brdo, prepreku koju većim njenim delom nastoji da savlada. Na primeru fudbalskog sudije Dragana Todića iz Doboja može se reći da kola nade idu i uzbrdo, mada njegova još nisu stigla na vrh piramide.

Polako, stići će!

Nedavno je u izboru PFS Doboj izabran za najboljeg delioca pravde u dobojskoj regiji. Oni koji fudbal imaju u malom prstu vole reći da je Dragan Todić jedan od najboljih sudija u fudbalskoj Republici Srpskoj.

„To priznanje mnogo mi je drago. Dobio sam ga tamo gde je to i najteže, u gradu gde sam rođen, odrastao, stasavao. Ono me obavezuje da još predanije radim na sebi, usavršavam se i da napredovanje teče. Srpska ima niz mladih sudija. Godi mi kada me svrstavaju među one koji su mladi i perspektivni“, započeo je svoju priču Dragan Todić.

Pravdu deli u m:tel Prvoj ligi Republike Srpske. Evropa je, za sada, daleko, ali nije preko sveta.

„Uvek ću da se sećam utakmice u Foči. Igrali su Sutjeska i Krupa, a na stadionu kraj Ćehotine sjatilo se 4.000 duša. Milina jedna, srce je puno. To snaži veru u fudbal. Srpska ima potencijal u fudbalskom sportu, a rukovodstvo FS Republike Srpske angažovalo se na unapređenju sportske infrastrukture. Pomaci su evidentni“, primećuje Todić.

Promiče i on kroz izazove, beleži visoke ocene i dobre rezultate, a vreme radi za njega. Tek mu je 28 godina.

„Da, vreme mi je saveznik. To treba iskoristiti. Videćemo, sada sam sudija u prvoligaškom društvu. Valjalo bi da od naredne sezone vinem se u Premijer ligu BiH. Naravno, mlad čovek ima toliko želja, ambicija, planova. I moje su da ostvarim ono što je internacionalac Milorad Mažić. Pa, suditi na prvenstvima kontinenta, na šampionatima sveta. Izgleda daleko, ali sam siguran da to nije nedostižno“, uveren je ovaj Dobojlija.

Mažić je jedan od najobrazovanijih delioca pravde na kontinentu, Dragan Todić na tom polju dobro se snalazi.

„Ne volim o sebi pričati previše, ali kada insistirate onda ću reći da sam diplomirani pravnik bezbednosti i kriminalistike. Zaposlen sam u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske i obavljam poslove zamenika komandira Policijske stanice za bezbednost saobraćaja u Doboju. Na A listu fudbalskih sudija Prve lige došao sam u leto 2020.godine, nakon decenije aktivnog suđenja i sa odsuđenih više od 200 utakmica u svim takmičenjima“, dodao je on.

Draganu Todiću je minula godina bila plodonosna.

„Sudio sam utakmicu polufinala Kupa Republike Srpske. Odlukom FS RS predložen sam na listu talent sudija FS BiH. U oktobru prošle godine kao najperspektivniji fudbalski sudija BiH predložen sam na UEF-a Core talent sudija koji će se održati u ’kući fudbala’ u Nionu“, zaključio je Dragan Todić, vrsni fudbalski sudija iz Doboja.

Ovaj mladi, obrazovani i dokazani delilac fudbalske pravde svoja kola nada i dokazivanja i dalje gura uzbrdo, do vrha planine koja se život zove.

Otuda se sve može. I vidi…

 

Dragan Todić: Milorad Mažić je uzor