XS
SM
MD
LG

EL: Brauni ''riješili'' Barsu, Zvezda još jednom prosula pobjedu

Foto: Euroleague

U 22. kolu Evrolige konačno nije bilo odlaganja i odigrani su svi mečevi.

-Derbi kola igrao se u Rusiji a sastali su se Uniks i Barselona. Oni su igrali u Barseloni pravu ljepoticu sa velikim brojem poena. Od starta je bilo jasno da će ovaj meč biti dosta tvrđi. Faktički, ključan je bio treći period gdje se Uniks odvojio. Na kraju su ih do pobjede vodili Brauni. Lorenzo je imao 22 poena a Džon čak sedam ukradenih lopti. Barsa je na kraju meča bila svedena na samo 64 poena.

-Crvena zvezda vratila se na teren nakon 20 dana pauze. Zvezda je sjajno odigrala prvo poluvrijeme kod Asvela i djelovalo je da idu ka sigurnoj pobjedi. U nastavku, totalno drugačija slika na terenu. Vidjelo se da je Zvezda ostala malo i bez snage i energije što je dijelom posljedica i pauze bez treninga. Uz to, Volters je imao nekoliko katastrofalnih odluka. No i pored svega, Zvezda je imala napad za pobjedu. Odigrali su ga katastrofalno pa je Dobrić sa skoro osam metara morao uzeti trojku za pobjedu te je promašio.

-CSKA je ponovo doživio jedan težak udarac. Armani ih je dobio usred Moskve. No, nije čak problem sam rezultat koliko je problem to što ih je Armani uništio defanzivnom. Mesina je fenomenalno pripremio meč i sveo je moćni napad CSKA na svega 57 poena što se odavno nije desilo. Nije Armani napadački bio previše briljantan ali nije im bilo ni potrebno jer su igrali sjajno u odbrani i potpuno su kontrolisali meč.

-Efes je odigrao jako loš meč protiv Panatinaikosa. Iako je Pao jedna od gorih ekipa u ligi, bili su u igri do same završnice. Vodili su 80-79 kada je Vajt na 16 sekundi do kraja imao dva bacanja a dao je samo drugo. Efes je imao napad za pobjedu. Odigrali su ga dosta loše i konfuzno ali je lopta došla do Moermana koji je pogodio trojku. Treba reći da su Micić i Nedović odigrali sjajno te su postigli po 20 poena.

-Fener je dočekao Žalgiris u meču gdje se očekivala pobjeda i pored izostanaka. Očajno su otvorili meč te su bili i u dvocifrenom minusu. Do kraja prvog poluvremena uhvatili su priključak. U nastavku su ipak uspjeli doći do pobjede a najzaslužniji je bio Marko Gudurić. Gudurić je 16 od svojih 19 poena postigao u drugom poluvremenu te ga je nakon meča hvalio i Saša Đorđević.

-Makabi je napravio iznenađenje te je savladao Olimpijakos. Ove ekipe su djelovale potpuno suprotno. makabi koji je konfuzan i Olimpijakos koji zna šta radi. Međutim, u ovom meču nije bilo tako. Pogotovo je to bio slučaj u drugom poluvremenu gdje je Makabi potpuno nadigrao svog rivala. Real je poprilično rutinski savladao Albu i zadržao prvo mjesto.

-Monako je nastavio ostvarivati dobre rezultate od dolaska Saše Obradovića. Prvo su u zaostalom meču savladali Asvel a onda su nadigrali i Zenit. Iako se meč igrao u Rusiji, Monako je faktički cijelo vrijeme kontrolisao rezultat i došao je do pobjede. Pobjedu je ostvario i Bajern koji se revanširao Baskoniji i slavio je u gostima. I oni su većim dijelom meča vodili i na kraju su meč priveli kraju bez prevelike drame.