XS
SM
MD
LG

AO: Monfis zaustavio odličnog Kecmanovića

Foto: Tennis World USA

Miomir Kecmanović završio je nastup na Australijan Openu. Njega je u osmini finala savladao Gael Monfis u tri seta.

Od samoga starta meč je bio sjajan i veoma visokog intenziteta. Do desetog gema prvog seta nije bilo većih problema za servere. Tada je Monfis imao 0-40 ali je Kecmanović uspio doći do 5-5. Potom je imao 0-40 na servis Monfisa ali nije došao do brejka. U 12. gemu, Monfis pravi brejk te sa 7-5 dobija set.

Kecmanović je sjajno otvorio drugi set. Brejkom u trećem gemu poveo je sa 3-1. U osmom gemu Monfis se vraća u set i dolazi do 4-4. Imao je u 12. gemu brejk i set loptu ali je nije iskoristio. Otišlo se u tajbrejk gdje se vodila velika borba. Miomir je imao 4-2 ali je Onda Monfis zaigrao kao u transu, povezao nekoliko vinera te je sa 7-4 dobio tajbrejk.

U četvrtom gemu trećeg seta Miomir je imao 15-40. Međutim, sjajnim servisima Monfis se lako izvukao. U sedmom gemu, Francuz pravi brejk. Pri vodstvu 5-3, imao je dvije meč lopte na servis Miomira koje nije iskoristio. Treću jeste te je sa 6-3 dobio set.

Naredni rival biće mu Beretini ili Karenjo Busta.

Što se Miomira tiče, nema za čim žaliti. Odigrao je Slem karijere i ušao u sominu finala. Pri tome, igrao je sjajan tenis i djelovao je mentalno neuporedivo bolje nego ranije. I protiv Monfisa je odigrao odličan meč ali prosto Francuz je bio bolji u ključnim poenima i na kraju je slavio.