XS
SM
MD
LG

Trijumf OFK Žarkova na turniru u Istri

Veliki uspeh OFK Žarkova na turniru „Arena kup 2022“ u Medulinu. Fudbaleri prvoligaša iz Makiške šume osvojili su prvo mesto u jakoj konkurenciji timova iz Hrvatske, Rumunije i Crne Gore. Beograđani su u finalu savladali Lokomotivu iz Zagreba sa 2:1 i poneli kući prestižni trofej. Golove su postigli napadač Damjan Dostanić u sedmom i štoper Milan Delević u 40. minutu, oba posle idealnih centaršuteva veziste Jovana Kokira, najzapaženijeg aktera zanimljive i kvalitetne utakmice.

Tri pobede i remi u Medulinu - foto OFK Žarkovo za srbijasport.net

Žarkovčani su u Istri proveli 11 dana, za to vreme odigrali ukupno četiri susreta. U prvom, odmah po dolasku na sever Jadrana, pobedili su domaću Istru 1961 iz Pule, rezultatom 2:0, golovima Lazara Mićića i Strahinje Jovanovića. U drugoj utakmici, izabranici trenera Igora Savića bili su ubedljivi protiv Šibenika (3:0), a u strelce su se upisali Vanja Ilić i Nemanja Milunović, uz autogol jednog od odbrambenih igrača protivnika. Prvo mesto u grupi bilo je već tada obezbeđeno i u trećem meču stručni štab je odmarao najiskusnije, a mlađi su remizirali bez golova sa Forestom iz Sučave, rumunskim trećeligašem.

Finale je proteklo u taktičkom nadmudrivanju OFK Žarkova i jednog od najboljih hrvatskih timova. Lokomotiva je uspela da izjednači u 35. minutu, ali su igrači prvoligaša iz Makiške šume brzo poveli po drugi put i u nastavku sačuvali prednost. Trofej je primio Mateja Zuvić, prvi strelac tima i Prve lige Srbije, koji izvesno narednih dana očekuje transfer u Super ligu.

Pripreme se nastavljaju od srede na terenima Sportskog centra FS Beograda na Adi Ciganliji. Do prvog kola proleća, fudbaleri OFK Žarkova odigraće još pet kontrolnih utakmica, rivali će biti Smederevo 1924, Inđija, IMT, OFK Bačka i Zvezdara.