XS
SM
MD
LG

Miloš Močević drži visoke procente odbrana u Bezansonu: Ovo je ono što sam očekivao kada sam dolazio

Foto/ Grand Besancon Doubs Handball

Nekadašnji golman Slavije, Miloš Močević, dokazao je i u Francuskoj da je golman velikog kalibra. Sjajnim odbranama se istakao, skrenuo pažnju na sebe, a Besanconu pomaže u ostvarivanju ciljeva, iako to baš i nije najbolje izgledalo što se tiče same ekipe u finišu prvog dijela sezone.

- Sam početak sezone je bio dosta težak za nas. Promijenili smo trenera i dosta igrača. Trebalo je nekoliko utakmica da se uigramo i budemo kompaktni, poslije čega smo zaigrali zaista dobro. Naročito se to može reći protiv ekipa iz gornjeg dijela tabele, ujedno i favorita za osvajanje lige. Nažalost, u nastavku sezone su nam se povrijedila petorica igrača, od toga trojica iz prve postave, pa sam plasman nije onakav kakav smo planirali. Ali, sve u svemu zadovoljni smo urađenim. Moglo je i bolje, s obzirom na to da smo u dosta utakmica prosuli prednost. Nadam se da će nam se to sve vratiti u drugom dijelu, rekao je za naš portal Miloš Močević, a onda dodao:

- Ambicije kluba su što bolji plasman na tabeli, a ako nas povrede zaobiđu i uhvatimo dobru formu onda možemo da razmišljamo i o plej ofu.

Godina i po dana u Bezansonu sasvim je dovoljna da se stekne dobar utisak kako o klubu, tako i o samom životu u gradu na rijeci Du. 

- Definitivno, ovo je ono što sam očekivao kada sam dolazio u Francusku što se tiče igre. Profesionalizam je na vrhunskom nivou, uslovi za treniranje i oporavak su fenomenalni. Posebno me oduševljava dvorana i sam ambijent u istoj, a onda i treniranje, uprava, navijači, sve je sjajno. Cjelokupna energija kluba čini da je pravo zadovoljstvo igrati ovdje. Mogu reći i da sam se navikao na sam život u Bezansonu. Na početku je bilo malo problema sa uklapanjem, prvashodno zbog jezičke barijere, ali sada je već mnogo lakše. Idem na časove francuskog i mogu se sporazumjeti sa igračima na terenu, što je najvažnije.

Sa 31% odbrana u sezoni, Miloš Močević je u samom vrhu golmana u drugoligaškom rangu Francuske. Sigurno da to privlači pažnju, a i sam Miloš nam kaže da je već bilo nekih razgovora.

- Prvo, hvala na komplimentu za to. Ponuda ima, kao i razgovora, ali još ništa nisam odlučio gdje ću nastaviti karijeru. Ovdje mi ističe ugovor u julu i treba da razgovaram sa Besanconom, pa ćemo vidjeti da li nam se želje dalje podudaraju.