XS
SM
MD
LG

Voša poražena od Nižnjeg Novgoroda u prvom kontrolnom meču

Igrači Vojvodine pred prvu kontrolnu utakmicu - foto: fkvojvodina.rs

Fudbaleri Vojvodine poraženi su od ekipe Nižnjeg Novgoroda rezultatom 0:2 u prvom kontrolnom meču na pripremama u Beleku. Prvotimci Vojvodine imali su i podršku omladinaca "stare dame", koji su takođe pripremama, a tim Slavoljuba Đorđevića posustao je u drugom poluvremenu kada je Nižnji postigao oba pogotka.

Prvi su pripretili fudbaleri Nižnjeg, Sulejamnov je gađao prvi ugao iskosa sa desne strane, ali je Emil Rockov bio na pravom mestu. Voša je uzvratila u 17. minutu posle lepe akcije u kojoj su učestvovali Vukadinović, Đorđević i Nešković. Đorđević je spustio loptu do Neškovića, koji je pronašao Vukadinovića, ali je njegov udarac zaustavio golman ruske ekipe.

U 23. minutu Sulejmanov je pobegao između štopera Vojvodine, uhvatio je poluvolej, koji je završio pored stative.

Usledila su tri  solidna pokušaja Voše, Čović je na isteku pola sata šutirao pored gola sa 20 metara, a potom su u 37. minutu u istom napadu pokušali Vukčević i Vukadinović, ali promene rezultata nije bilo.

Na startu drugog dela igre, Slavoljub Đorđević je napravio čak devet promena, od startera su ostali samo Rockov i Jeličić, a na terenu su im se pridržuli Novevski, Devetak, Kopitović, Jelenković, Simić, Miletić, Novevski, Kabić, Zukić i Matić.

Ipak, ruski tim je u razmaku od samo tri minuta iskoristio loše reakcije odbrane Voše i postigao dva brza gola. Nižnji je poveo u 56. minutu, nakon greške Miletića, Sulejmanov je bez problema savladao Rockova za 0:1. Samo tri minuta kasnije, nakon loše reakcije odbrane Vojvodine, Enin je poslao loptu pod prečku za 0:2.

Voša je u drugom poluvremenu bila manje opasna, Simić je imao jedan pokušaj, potom je Zukić izveo opasan prekid, ali bez opasnosti po gol ruskog tima. Voša je u finišu konačno ozbiljnije pripretila, u 81. minutu  udarac Veljka Simića iskosa sa desetak metara zaustavio je golman Nižnjeg.

U narednom kontrolnom meču Voša se sastaje sa Slaskom u sredu u 17 časova.

Ekipe su nastupile u sledećim sastavima: Vojvodina: Rockov – Lazarević, Jeličić, Stevanović, Đorđević – Topić, Maksimović – Vukadinović, Čović, Nešković – Vukčević. Nižnji Novgorod: Anisimov, Nigmatulin, Kozlov, Sulejmanov, Kakoev, Gorbunov, Enin, Gocuk, Karasev, Stocki, Kečkeš, Kalinski.

Izvor: fkvojvodina.rs