XS
SM
MD
LG

Stameni defanzivac zadužio dres kragujevačkog superligaša

Foto: FK Radnički 1923

Nekadašnji defanzivac beogradskog Voždovca i ljubljanskeimpije Marko Gajić (29) šesto je pojačanje kragujevačkog superligaša u zimskom prelaznom roku. Stameni, 190 centimetara visoki štoper, koji je zabeležio i jedan nastup u dresu reprezentacije Srbije, predstavljaće još jedno značajno pojačanje u poslednjoj liniji ekipe sa "Čika Dače".

Kao igrač sa preko sto superligaških utakmica u nogama, Gajić bi mogao da bude značajan oslonac odbrane kragujevačkog tima u nastavku prvenstvene trke.

Gajić je svoju profesionalnu fudbalsku karijeru započeo u Radničkom iz Nove Pazove, a nastavio u OFK Beogradu i Javoru iz Ivanjice. Najznačajnija stanica na fudbalskom putu visokog defanzivca bio je svakako beogradski Voždovac, za koji je nastupao u dva navrata.

Oprobao se i izvan granica Srbije. Dve sezone je bio uzdanica ljubljanske Olimpije, a poslednji angažman imao je u rumunskoj Univerzitatei iz Krajove, gde mu je jedno vreme trener bio čuveni fudbalski as Adrijan Mutu.

29-godišnji štoper može se pohvaliti i jednim nastupom u dresu sa grbom Srbije tokom američke turneje “orlova” početkom prošle godine.

– Radnički je odlično organizovan klub sa velikom tradicijom, koji ne zaslužuje trenutni plasman na tabeli. Nadam se da ćemo na krilima naših vernih navijača uspeti da sačuvamo superligaški status, a ja ću se potruditi da svojim igrama na terenu dam određeni doprinos ispunjenju tog cilja – istakao je Gajić neposredno nakon parafiranja sadarnje sa kragujevačkim superligašem.