XS
SM
MD
LG

Stefan Jokić najbolji strijelac GFC Sarajevo: Korak po korak idemo ka zacrtanom cilju

GFC Sarajevo je na najbolji način otvorio drugi dio sezone u Premijer ligi BiH u futsalu. U odličnoj utakmici i neizvjesnoj do samog kraja ipak su slavili pobjedu protiv Brotnja. 

Novi gol, svoj deveti u sezoni, postigao je Stefan Jokić, koji je i najbolji strijelac Sarajlija u dosadašnjih deset odigranih kola.

- Bili smo svjesni da će utakmica biti jako zahtjevna jer je ekipa Brotnja bila možda i najaktivnija u ovom prelaznom roku i dovela vrlo kvalitetna pojačanja. U par navrata smo imali oscilacija u igri, ali to je razumljivo obzirom na to da je ovo prva prvenstvena utakmica nakon malo duže pauze, te se nadam da će toga biti iz utakmice u utakmicu sve manje, rekao je na početku našeg razgovora Stefan Jokić.

Ovog vikenda Sarajeva očekuje uvijek dramatičan duel protiv Sloge, ovaj put u Gornjem Vakufu/Uskoplju.

- Ekipa Sloge je neočekivano visoko poražena u prošlom kolu, ali sigurno da nas u subotu očekuje potpuno druga ekipa jer oni imaju motiv za povratak na drugo mjesto, a i naši prethodni međusobni dueli obećavaju odličan derbi. Nadam se nastavku pozitivnog niza rezultata kojim bi se dodatno učvrstili na drugoj poziciji.

Imalo je Sarajevo istovremeno i veliku čast i hendikep da ih Nijaz Mulahmetović predstavlja na Evropskom prvenstvu u futsalu kao član stručnog štaba reprezentacije. Ipak, njegov boravak prvo u Nizozemskoj, a onda i u Vrnjačkoj Banji sa U19 reprezentacijom značio je da nije na treninzima Sarajeva, te je njegove zamisli sprovodio pomoćni trener.

- Nema potrebe pominjati koliko svima nama znači prisustvo trenera Mulahmetovića na treningu, ali iako je on zbog reprezentativnih obaveza bio odsutan veći dio priprema sve njegove zamisli prenio je pomoćni trener Behlulović, koji je ujedno i naš kondicioni trener. Da je to odlično radio pokazuju rezultati i igra iz pripremnih prijateljskih utakmica, ali i ova prošla utakmica protiv Brotnja.

Stefan Jokić je odličnoj formi ove sezone i u vrhu liste strijelaca, ali ne razmišlja previše o tome.

- Ove sezone sam zaista zadovoljan trenutnim golgeterskim učinkom, ali uvijek to može bolje. Trenutno ne razmišljam o listi strijelaca, mnogo je kvalitetnih igrača koji u svakom kolu mogu donijeti prevagu. Bitno je da ekipa igra dobro, da smo uspjeli smanjiti nagle padove u formi i da korak po korak idemo ka zacrtanom cilju.


Sarajevo 2 : 3 Hercegovina
Mostar SG 10 : 4 Sloga
Policajac 1 : 2 Kaskada
Doboj 4 : 0 Salines
Brotnjo 7 : 2 Bosna Kompred
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mostar SG 18 16 0 2 48
2 Sarajevo 18 11 1 6 34
3 Salines 18 10 3 5 33
4 Sloga 18 10 1 7 31
5 Doboj 18 8 4 6 28
6 Hercegovina 18 9 0 9 27
7 Bosna Kompred 18 8 2 8 26
8 Policajac 18 4 4 10 16
9 Brotnjo 18 3 1 14 10
10 Kaskada 18 3 0 15 9