XS
SM
MD
LG

Ćetković Miljanovićev izbor

Nikola Ćetković

Mladi čuvar mreže banjalučkog Borca Nikola Ćetković, novopečeni “A” reprezentativac BiH biće prvi izbor trenera Nemanje Miljanovića u prolećnom delu sezone Premijer lige BiH, pre iskusnog Bojana Pavlovića.

-Iskreno, za mene je sve bilo novo. Iz lige Republike Srpske sam došao da branim kvalifikacije za Ligu šampiona, a onda Premijer ligu BiH. Mnogi misle da nije velika razlika, međutim treba to da se oseti na vlastitoj koži kao što se meni desilo, Taj debi, velika evropska utakmica protiv Kluža, Banjaluka je bila na nogama i to će ući u istoriju kluba. Ostaće uspomena za čitav život. Ne mogu da budem zadovoljan ni svojim, ni izdanjem ekipe u jesenjem delu, ali to je normalno da mlađi igrači imaju oscilacije i treba nam iskustva i smirenosti tako da ću popravljati te greške. Saigrači i ja ćemo da ih smanjimo na minimum i želimo da ostvarimo dobar plasman na kraju sezone – istakao je Nikola Ćetković.

Zimus je brigu o golmanima crveno-plavih preuzeo je Siniša Mrkobrada, nekadašnji čuvar mreže Banjalučana, a tim čini spoj mladosti i iskustva.

-Pavlovića izuzetno cenim i nastojim da naučim od njega sve što se može sa golmanske strane. Imamo prijateljski odnos takođe tu je bio i Nikola Lakić koji je na pozajmici u Rudar Prijedoru i sa Lukom Damjanovićem sa kojim se znam još iz školskih mečeva. Trener Mrkobrada je uneo dosta novina, živosti i energije  što je meni, ali i drugim golmanima potrebno. Treninzi su  konkretniji, radimo stvari koje poboljšavaju golmanske sposobnosti. Dosta radimo na snazi, izdržljivosti nogu i brzim reakcijama, želimo da budemo što bolji – dodao je popularni Ćetko.

Na kraju 2021. godine Ćetković je debitovao i za seniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine u Los Anđelesu protiv SAD.

-Svakako da sam o tome sanjao i razmišljao kad sam počinjao, da jednog dana branim na velikom stadionu i reprezentativnoj utaimici i to se desilo. Debitovao za “A” tim i zadovoljan sam izdanjem, selektor Ivajlo Petev i stručni štab su takođe. Zahvaljujem se na ukazanoj prilici veliko iskustvo za nas prva utakmica u lepom sećanju - rekao je na kraju Nikola Ćetković.

Nikola Ćetković ističe da je njegov matični klub Željezničar s Predgrađa sjajna sredina za mlade.

-Željo je dobra odskočna daska za svakog talentovanog igrača, mladi dobijaju maksimalnu šansu, nema pritiska i mnogi su već u Premijer ligi BiH. U kontaktu sam sa svima iz bivšeg tima, sa nekim sam prijatelj od pete godine. Drago mi je kad god neko uspe i napravi značajniji transfer, zaista želim svima sve najbolje kako onima koji su otišli tako i igračima koji su ostali u klubu – istakao je Ćetković.

 


Sloga : Zvijezda 09
Sarajevo : Velež
Posušje : Zrinjski
Široki Brijeg : Borac
GOŠK : Željezničar
Tuzla City : Igman
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 28 20 6 2 66
2 Zrinjski 28 19 4 5 61
3 Velež 28 13 10 5 49
4 Sarajevo (-3) 28 13 6 9 42
5 Posušje 28 11 8 9 41
6 Sloga 28 12 2 14 38
7 Široki Brijeg 28 10 5 13 35
8 GOŠK 28 8 8 12 32
9 Željezničar 28 9 3 16 30
10 Igman 28 8 4 16 28
11 Tuzla City 28 7 6 15 27
12 Zvijezda 09 28 6 2 20 20