XS
SM
MD
LG

Božidar Miletić: Svjesni smo težine utakmice i spremni smo za taj izazov

Božidar Miletić

Na stadionu Park mladeži u nedelju od 15:00 časova drugu polusezonu u Prvoj ženskoj ligi Hrvatske u velikom derbiju otvoriće Split i Osijek, dva glavna kandidata za titulu.

Split je u ovom prelaznom roku doveo Jasnu Đoković iz SFK 2000 Sarajeva, zatim Selmu Kapetanović iz Minska, Teu Krznarić iz Austrije, dok su klub napustile Tamila Kimih i Hanna Kazupa, a sa druge strane Osijek se isključivo fokusirao sa igračkim kadrom iz prve polusezone.

Prvi duel ova dva rivala u jesenjem dijelu završio je pobjedom Splita rezultatom 0:4, a prije te pobjede, pet uzastopnih mečeva završilo je bez pobjednika. Sigurno ćemo vidjeti okršaj dva najozbiljnija kandidata za prvo mjesto na kraju sezone, ali definititivno ovaj meč neće biti taj koji će to riješiti.

Božidar Miletić, trener Splita, najavio je ovaj derbi.

- Najveći derbi ženskog fudbala u Hrvatskoj je pred nama i naravno da smo svi svjesni toga, a svakako da smo spremni za ono što nas očekuje u nedelju i ne treba se puno dodati na ovu utakmicu s obzirom da je ovo rivalstvo tradicionalno postalo posljednjih nekoliko godina. Nikada u ovim utakmicama pobjednik nije izvjesan pa će tako vjerovatno biti i ovaj put, jer prosto je nemoguće prognozirati ovakve utakmice. Na nama je da pokušamo odraditi dobru i kvalitetnu utakmicu u kojoj će se nešto sigurno pitati i protivnice. Neka pobjedi onaj koji je bolji tog dana i to je to, zaključio je trener Splita.