XS
SM
MD
LG

Bitka Kolubare i Radničkog

Borba za Super ligu Srbije

Isti broj bodova, isti broj pobjeda, isti broj neriješenih rezultata i isti broj poraza. To imaju Kolubara i Radnički pred njihov međusobni susret koji se igra u nedelju od 13:00 časova u Lazarevcu i koji će biti od velike važnosti za oba tima koja su jedni od kandidata za ulazak u Super ligu Srbije.

Domaćin je pred sami nastavak sezone ostao bez trenera Borislava Raduka koji je podnio ostavku, dok je na njegovo mjesto došla Danijela Đukanović koja je odlučila da do kraja sezone preuzme kormilo zeleno-crnih. Igrački kadar je maltene ostao isti, nije bilo pojačanja, a ni odlazaka.

Bilo je dosta turbulentno, jer nezvanične informacije su kružile da je Kolubara sedam dana pred početak drugog dijela sezone okupila se i počela sa radom, a navodno jedan dio plata nije fudbalerkama bio isplaćen. I pored toga, dobili su prvu utakmicu protiv Karađorđa sa 1:0.

Sa druge strane Aleksandar Ćurćić sklopio je svoj tim za drugi dio sezone i u doveo u Radnički šest igračica. Iz kluba su otišle Jelena Miloradović i Milica Gacič, a iz upravnog odbora otišla je Danijela Miloradović, bivša direktorica kluba. Pripremni period kako je popularni "Ćure" izjavio odradili su sasvim korektno uz nekoliko prijateljskih utakmica i uigravanjem tima.

Prvi meč protiv Lavica Dubočica iz Leskovca riješili su u svoju korist i dobili ih sa 7:0, što im je bilo izuzetno važno za početak drugog dijela šampionata u Prvoj ženskoj ligi Srbije. Prvi duel ova dva rivala završen je u Kragujevcu 1:1. Meč koji je imao sve momente, pa nešto slično se može i sada dogoditi.

Neke stvari su jasne. Ko dobije ovaj meč biće barem 60% u prednosti kada je u pitanju borba za prvo mjesto sa Spartakom Doo iz Subotice. Osim toga, drugo mjesto ko zauzme, ići će u doigravanje sa sedmoplasiranim iz Super lige Srbije, a to će vjerovatno biti Zvezda B iz Beograda.