XS
SM
MD
LG

Zlatna Kiki Bilić

Kristina Kiki Bilić

Porodica Branka i Suzane Bilić iz Mrkonjić Grada živi i radi u Traunu - Linc u Austriji. Njihova 10-to godišnja kćerka Kristina Kiki Bilić je izuzetno talentovana plivačica. Mlada Mrkonjićanka na takmičenju u Traunu, nastupila je na otvorenom  plivačkom mitingu, prošlog vikenda,  u ovom austrijskom mjestu i osvojila čak osam medalja.

-Nastupila sam na plivačkom takmičenju u gotovo svim disciplinama. Delfin je moja najbolja disciplina, ali plivam i u ostalim svim tehnikama. U svojoj kategoriji na ovom plivačkom mitingu osvojila sam osam medalja. Po dvije zlatne i srebrena i četri bronzane medalje. Presrećna sam što sam na ovom takmičenju osvojila toliko medalja. Redovno treniram i radujem se novim takmičenjima, ali i osvajanju medalja - kaže Kristina.

Mrkonjićani su prvi put saznali za ovu djevojčicu sa velikim srecem u januaru ove godine, kada se sa još dvadesetak momaka takmičila na Bogojavljenskom plivanju za časni krst na Malom jezeru Balkana. Nije pobijedila, ali je bila u grupi plivača koji su su bile blizu pobjede. Još prije godinu dana je rekla roditeljima da želi da pliva za časni krst.

-Želim samo da plivam na Blakani! Hoću tamo, u našoj vodi, na našem zraku, među našim narodom- rekla je tada Kristina.

 Mada živi u Austriji i tamo pohađa školi, ova djevojčica emotivno je vezana za Mrkonjić Grad.

Za mene je moj Mrkonjić sve u životu i najljepši grad. Koristim svaki slobodan vikend da sa roditeljima dođem u svoj  grad. Da obiđem baku,  rodbinu , svoje drugare i da se  na Balkani nadišem najljepšeg vazduha i napunim baterije za treniranje i nastupe na plivačkim mitinzima- kaže Kiki.

Koliko ova djevojčica voli Mrkonjić Grad, pokazuje i i to da na leđima ima srce i napis „МГ“.

Ostaje nam da ovoj talentovanoj djevojčici poželimo mnogo uspjeha i dobrih rezultata na takmičenjima i puno osvojenih novih medalja. I da jednog dana nastupa za reprezentaciju Srbije.