XS
SM
MD
LG

Srbija na Svetskom šampionatu

Rukometaši Srbije igraće na Svetskom prvenstvu! "Orlovi", ne samo da su sačuvali tri gola prednosti iz prvog duela baraža, već su još jednom savladali selekciju Slovenije, ovoga puta 23:20 i obezbedili učešće na najvećoj svetskoj smotri u Poljskoj i Švedskoj.

Da li je bilo lako? Nije baš! Potrduli su se naši da nas drže na iglama do pred sam kraj, ali su na kraju sjajnom odbranom i golovima sa kraja na kraj terena utemeljili pobedu protiv Slovenaca koji su totalno izgubili konce u poslednja tri minuta.

Gosti nisu uspevali da se probiju, da naprave razliku koja će anulirati poraz iz prvog duela, ali su stigli na +2 i izvršili veliki pritisak na našu četu. Ipak, izdržali smo nalet, zaustavili protivnika i u jednoj zanimljivoj završnici iskoristili priliku i da slavimo.

Najbolji strelac Srbije bio je Bogdan Obradović sa četiri pogotka, a ispratili su ga Ilić, Nikolić i Đorđić sa po tri gola.

U gostujućem sastavu najviše se istakao Bombač sa šest golova, a dobro se pokazao i Janc koji je četiri puta tresao mrežu. To nije bilo dovoljno da se spreči srpska selekcija da ode na veliku smotru.

Pokušali su Slovenci sa brzim centrom i bez golmana da se na 21:20 vrate u igru, ali su dopustili prvo našem golmanu Milosavljevu da postigne gol sa kraja na kraj terena, a onda je u narednom napadu Radivojević prekinuo pas na desnoj strani i istu stvar učinio kao čuvar mreže "orlova".

Na kraju, velika pobeda i rezultat koji daje nadu da se rukomet vraća na veliku scenu što se naše zemlje tiče.