XS
SM
MD
LG

Održan žrijeb za završnice omladinskih rukometnih liga

Žrijeb završnih turnira Omladinske lige Rukometnog saveza Republike Srpske obavljen je danas u prostorijama saveza u Banjaluci.

Za dječake rođene 2003. godine i mlađe nastupiće devet ekipa koje su svrstane u dvije grupe, a koje će se za titulu boriti 4/5. juna u Gradišci.

Tako se u grupi „A“ nalaze: Borac m:tel, ORK Perihel, ORK Kozara (G), MRK Sloga (D) i Glasinac, dok su u grupi „B“ smješteni: Bijeljina, Višegrad, Drina i Kozara (KD).

Bijeljina će 7/8. maja biti domaćin završnice za dječake koji su rođeni 2009. i mlađi. U bubnju se našlo osam ekipa, grupa „A“ čine: Bijeljina, ORK BL, Drina i Borac, dok su u „B“ grupi žrijebani: Kozara (KD), MRK Sloga (D), ORK Perihel i Hercegovina.

Sedam dana kasnije (14/15. maja) Kozarska Dubica ugostiće dječake rođeni 2007. godine i mlađi (osam timova). Grupu „A“ sačinjavaju: ORK BL, Leotar, Bijeljina i Srednjoškolac, grupu „B“: MRK Sloga (D), Kozara (KD), Drina i Laktaši.

Završnica šampionata Republike Srpske za dječake koji su rođeni 2005. i mlađi održaće se u Istočnom Sarajevu gdje će takođe nastupiti osam klubova. U grupi „A“ igraće: Bijeljina, Slavija, drugoplasirana i trećeplasirana ekipa iz regije Banjaluka/Prijedor. Prvoplasirani i četvrtoplasirani iz regije Banjaluka/Prijedor, te ORK Perihel i Leotar svrstani su u grupu „B“.

U konkurenciji dječaka rođenih 2011. godine i mlađi, koji će se takmičiti u mini rukometu nastupiće 11 timova. Grupu „A“ čine: ORK BL, ORK Perihel 1, Kozara (KD), Leotar, ORK Perihel 2 i MRK Sloga (D), a grupu „B“: Jedinstvo, Borac, Sloga (P), ORK Kozara (G) i Bijeljina. Izvjesno je da će se ove utakmice igrati u terminu 4/5. juna tekuće godine. Komisija će nakon raspisanog konkursa odlučiti gdje će se odigrati ova završnica.

Žrijebom su rukovodili Obrenko Miljković (predsjednik komisije za omladinska takmičenja RS Republike Srpske) i član ove komisije Aleksandar Međedović.