XS
SM
MD
LG

Najmlađi Vlaseničani rame uz rame sa Zvezdom i Partizanom

Sa Turnira iz dečjih snova, iz Krupnja, najmlađi vlasenički  fudbaleri  su se vratili srećni što su snage i vještine odmjerili sa vršnjacima iz renomiranih klubova kao što su Crvena zvezda i Partizan, stekli nova prijateljstva, ali se i okitili medaljama.

„Na poziv naših fudbalskih prijatelja iz krupanjskog Talent centra, učestvovali smo na jedinstvenom turniru, osmišljenom da dječaci bez tenzija i pritisaka pokažu svoje umijeće. Rezultati odigranih utakmica bili su u drugom planu, nisu evidentirani, a svi učesnici su na kraju dobili medalje kao znak zahvalnosti za učešće, nagradu za igru i trud, ali  i uspomenu sa ovog dječjeg fudbalskog festivala. Ja sam preko 25 godina u ovom sportu i moram reći da nikad nisam bio na većem, a organizovanijem turniru“, ne krije oduševljenje  Vladimir Janjić, trener u Fudbalskoj školi Vlasenica.

Da u Vlasenici rastu i treniraju budući šampioni. u Krupnju je pokazalo dvadesetak malih fudbalera.

„Naša Škola fudbala je u Krupnju imala dvije ekipe: U10 i  U8. U timu dječaka rođenih 2012. godine bilo je i nekoliko onih  rođenih 2013, dok su mlađu ekipu, osim fudbalera rođenih 2014, činili i mlađi,  2015. i 2016. godište. Naši fudbaleri su  odigrali po četiri utakmice sa vršnjacima iz renomiranih srbijanskih i crnogorskih klubova, u nekim su slavili pobjedu, u nekima su poraženi. Iako je rezultat bio u drugom planu, moramo se pohvaliti da smo rezultatom 1:0 pobijedili Partizan, a ta pobjeda je posebna jer je naš Rado Pejanović, veliki navijač crno-bijelih,  dao gol svom omiljenom klubu. Nažalost, bilo je i nekih sitnijih povreda, ali naši dječaci su se kući vratili srećni, jer su imali priliku da pokažu koliko na fudbalskom terenu mogu i znaju“, s ponosom priča trener Janjić.

Trener se zahvalio roditeljima malih fudbalera koji su se udružili i omogućili odlazak u Krupanj.

„Veliku podršku u radu imam od roditelja mališana koji treniraju u Školi fudbala Vlasenica i oni najčešće finansiraju odlaske na utakmice i turnire, pa je tako bilo i za odlazak u Krupanj. Moram napomenuti da je u posljednja tri mjeseca više od 4 000 KM uloženo u opremu. Naš generalni sponzor, DOO Alusistemi Vlasenica, nabavio je dresove i trenerke za sve igrače, a  od načelnika Miroslava Kraljevića smo dobili deset novih lopti. Iako on nije htio da ga pominjemo, moram reći da je prošle sedmice deset novih lopti klubu poklonio i  Aleksandar Dubačkić, a od jedne prodavnice sportske opreme iz Brčkog dobili smo i nove markere. Naš plan je da u narednom periodu nabavimo još nekih sitnica koje nam nedostaju za rad“, zaključio je trener u vlaseničkoj Školi fudbala.

U dresu Vlasenice nastupili su: Matej Golijan, Nikola Kazimirović, Rado Pejanović, Konstantin Pojžak, Sergej Bjelanović, Marko Mitrović, Filip Tomić, Mihailo Drakulić, Luka Jevtić, Andrej Kazimirović, Nikola Malić, Uroš Stanković, Igor Deurić, Nikola Gadžunović, Mihailo Nikolić, Bojan Kević, Đorđe Milanović, Andrija Gavrilović, Marko Damjanović, Luka Gagić i Đorđe Vuković.


Na međunarodnom  Talent centar turniru, Turniru iz dečjih snova, održanom od 30. aprila do 2. maja na terenima modernog Sportskog centra u Krupnju, učestvovalo je oko 80 ekipa iz 50 škola fudbala iz regiona, odnosno oko 1 000 igrača starosti do 10 godina. Na pet terena, potpuno prilagođenih djeci, odigrano je 240 utakmica između ekipa iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske