XS
SM
MD
LG

PLS Plej-aut: "Grafosi" jedini bezbedni, za Dobanovčane "biti ili ne biti", Zaječarci će do kraja odigrati za svoju dušu i čast

Foto: Prva liga Srbije

Do kraj plej-auta Prve lige ostalo je da se odigraju još dva kola, ali još nije poznato ko će pored Kabela i Timoka 1919 ispasti iz lige. Za prvoligaški život, izuzev vodećeg RFK Grafičara, strepi pet klubova. U najpovoljnijoj situaciji nalaze se “Građevinari” kojima je potrebna pobeda u preostale dve utakmice kako bi se obezbedili.

OFK Bačka u odnosu na ostale rivale je u najtežem položaju, tako da im ni dve pobede ne garantuju siguran opstanak, i zavise od ostalih rezultata. Gosti iz Šapca su startovali kao vodeći u doigravanju i dozvolili sebi da se opuste i dođu u nezavidan položaj. Toga je svestan trener Milan Milanović kada kaže da u Bačkoj Palanci imaju prvu meč loptu. Optimizam zasniva na dobroj igri u poslednje dve utakmice, i ukoliko ponove prethodna izdanja mogu se nadati povoljnom rezultatu. - Računica je jasna, tvrdi on, tri boda su neophodna u naredne dve utakmice i tu nema priče. U kombinaciji za tim neće biti Marjanovića i povređeni Arambašića i Mijailovića.

RFK Grafičar se u plej-autu preporodio i da su tako bili uspešni sigurno bi igrali plej-of, a ne borili se za opstanak. - Liga nije laka i svaka je utakmica je finale gde pola ekipa ispada. Za nas je dobro da vidimo kako se mladi igrači nose sa pritiskom i samopouzdanjem. Očigledno su položili ispit i po meni nije velika razlika između nas i ekipa iz plej-ofa. Na rezultate su dosta uticali loši tereni, način igre rivala - reči su mladog stručnjaka Marka Neđića koji za narednog protvnika Zlatibor kaže da su iskusna ekipa, koja teži tranziciji i izvođenju prekida. “Ljubičasti” su vezali tri pobede baš kao i njihov protivnik i biće zanimljiv sudar dve koncepcije, nadahnutog mladog domaćina i iskusnog gosta, kome su bodovi neophodni.

Budućnost mora po svaku cenu slaviti na Štrandu ukoliko žele da zadrže šanse za opstanak. Prvi su ispod crte i od četvrte Mačve deli ih tri boda. Trener Dušan Kljajić smatra da je za njih sutrašnji meč “biti ili ne biti”. Kaže da ne smeju podceniti mlad i talentovan sastav Kabela. Poznati su mu kvaliteti većine protivničkih igrača i nekoliko se izdvaja po kvalitetu. Meč će propustiti Petrović, bitan šraf u strategiji trenera Smiljanića i Kljajića..

Rad će ugostiti otpisane Zaječarce, sa obavezom da opravda dobre igre u doigravanju. Odlično su startovali do poraza od RFK Grafičara i pokušaće pobedom da otklone sve dileme oko opstanka. U Timoku 1919 tvrde da je na njihov plasman uticao spoljni faktor na koji nisu mogli da deluju. Trener Srđan Stojčevski, bez dlake na jeziku, ponavlja: - Svaki bod smo pošteno zaradili, bez poklona, bilo od protivnika ili sudije. Moram biti prezadovoljan izdanjem momaka jer smo uspeli da u prvom trenutku, nemoguću misiju pretvorimo u realnost. Podatak da je na 14 utakmica u drugom delu prvenstva osvojeno 25 bodova dovoljna je potvrda izrečenog. Za mene su igrači izborili opstanak i nesumnjivi hit prvenstva – navodi i kaže da će do kraja odigrati za svoju dušu i čast.