XS
SM
MD
LG

Ban Tisa čeka Piksija

Milorad Dodik i Dragan Piksi Stojković

Milorad Dodik, srpski član Predsednštva BiH, kaže da se, nakon “Dana fudbala Republike Srpske”, koji je pokrenuo i osmislio Sportski žurnal, pre 11 godina, zajedno sa Fudbalskim savezom Republike Srpske i Ministarstvom porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske, kada je najznačajnija nagrada Zlatna povelja “Miljan Miljanić” dodeljena Draganu Stojkoviću Piksiju, još jednom uverio koliko se fudbalska i uopšte sportska Republika Srpska od Novog Grada do Trebinja poistovećuje sa reprezentacijom Srbije.
Dodik, koji je u svakoj prilici isticao da je navijač Orlova je rekao:


-Imao sam nameru da s Piksijem prošetam do spomenika Bana Svetislava Tise Milosavljevića, udaljenog od Banskog dvora, gde se svečanost održavala, ne više od 100 metara, ali on je bio gotovo zarobljen ljubiteljima fudbala svih starosnih dobi, bilo ih je na desetine i desetine, svi se želeli da se fotografišu sa njim ili da dobiju autogram. Shvatio sam da je tu moju zamisao bilo nemoguće izvesti u tom ambijentu. Naime, Ban Milosavljević je Nišlija kao i i Piksi! Biće nova prilika da se Piksi i Tisa, kao Nišlije koje su ostavile duboki trag na ovim prostorima, sretnu u Banjaluci. Čitao sam koliko je on, Stojković, oduševljen svim što je doživeo u Republici Srpskoj i Banjaluci što i mene čini i srećnim i ponosnim.
Milorad Dodik je osvedočeni prijatelj sporta, dokazao je to bezbroj puta, zahvaljujući možda najviše njemu u Republici Srpskoj, za njegove vlasti, izgrađene su i rekonstruisane brojne dvorane, od Novog Grada, Gradiške, Istočnog Sarajeva, Trebinja, Prijedora… kao i brojni stadioni i sportski poligoni, potom trim i rafting staze…
-Za mene je sport zaštitnik jednog naroda, a odvajkada važi pravilo da je u zdravom telu i zdrav duh. Sport i sportisti nose posebnu snagu. Baš tu posebnost doživeo sam kod ove fudbalske reprezentacije Srbije otkako je predvodi Piksi i gotovo sam uveren da će na svetskoj smotri fudbala u Kataru zadiviti svojim umećem celi svet. 
Završavajući svoju besedu kada je Draganu Stojkoviću Piksiju na Žurnalovoj manifesdtaciji uručio Zlatnu poljelju “Miljan Miljanić”, Milorad Dodik je posebno istakao:
-Učiniću sve da Republika Srpska dobije nacionalni stadion koji će po svemu biti njen sportski ponos, a to će istovremeno dati mogućnost da se fudbal, i ne samo on, u Republici Srpskoj još snažnije razvija i napreduje!
Sportski žurnal