XS
SM
MD
LG

Nadimak Štraus sa Grbavice sve pojašnjava

Dragan Stojković - Piksi, legendarni fudbaler i aktuelni selektor Srbije, došao je da se oprosti od Ivice Osima

Piksi je za N1 govorio o tome po čemu će on pamtiti Ivicu Osima

Fudbalski savez Srbije objavio fotografije iz Sarajeva: Legende nikada ne umiru, žive u našim srcima, pričama i uspomenamaPročitaj više

“On je bio jedan veoma inteligentan čovjek, čovjek velikog srca, čovjek koji je ostavio dubok trag u našem fudbalu, u našem sportu. Ja njega ne pamtim kao igrača, ja ne znam njegovu igračku karijeru, ali ako nekome date nadimak Štraus sa Grbavice to dovoljno govori o njegovim kvalitetima igračkim”, rekao je Stojković, a potom dodao:

Njegove trenerske kvalitete i uloga selektora je svima poznata. Ostavio je dubok trag u bivšoj zemlji. I to svi znamo da poštujemo i cijenimo. Upravo ovaj dolazak u Sarajevo danas je jedna vrsta poštovanja prije svega liku i djelu prema Ivicu Osimu. On će bar meni ostati zaista u jednoj prelijepoj uspomeni. Sjetite se samo slike na Mundijalu protiv Italije kada sam postigao prvi gol protiv Italije – ja sam otrčao prema klupi i zagrlio ga onako iskreno i on mene. Ta slika dovoljno govori o našem odnosu. Pamtit ću ga kao inteligentnog čovjeka koji je uvijek bio spreman za šalu i mislim da su ljudi koji su rođeni na ovim prostorima jedini ti koji su mogli da razumiju ono što Ivica Osim govori.”

Koja bi bila posljednja poruka koju bi poslali da ste mogli Ivici Osimu:

“Šefe hvala ti za sve i uživaj tamo negdje u raju”