XS
SM
MD
LG

Mićović: Da sačuvamo svoju mrežu i u Novom Sadu, ali i da damo neki gol

Mićović: Da sačuvamo svoju mrežu i u Novom Sadu, ali i da damo neki gol-NovakMićović-

Čukarički je bodom protiv Voždovca i definitivno obezbedio treće mesto i plasman u kvalifikacije za Ligu konferencije. Brđani su drugu sezonu uzastopno potvrdili status najboljeg tima posle večitih rivala, Crvene zvezde i Partizana, pa će osmi put učestvovati u međunarodnim takmičenjima.

U poslednja dva meča u plej-ofu, oba na Banovom brdu, protiv Voždovca i niškog Radničkog, mreže su ostale mirne. Velike zasluge za to ima i mladi reprezentativac Srbije Novak Mićović.

- Svakako da mi ta činjenica mnogo znači, kao i čitavoj našoj odbrani, koja je funkcionisala vrlo dobro. Podigli smo samopouzdanje pred poslednja dva meča u sezoni, koja neće imati veliki takmičarski značaj ni za nas, ni za naše rivale. Ali, svakako da očekujem da prikažemo dobru igru i da pobedama završimo sezonu – kazao je Mićović.

Čukarički će u nedelju (16,30) na poslednjem ovosezonskom gostovanju igrati protiv Vojvodine u Novom Sadu.

- Očekuju nas još dve utakmice, prva sa Vojvodinom, potom i na našem terenu, kad nam u goste dolazi Napredak. Sigurno je da će još nekolicina mlađih momaka u našem timu dobiti šansu. Ali, baš zbog toga očekujem da igramo sa još više želje, agresivnije. Da ponovo sačuvamo svoju mrežu, ali i da postignemo neki gol i da slavimo pobedu protiv Vojvodine.

O Novosađanima je Mićović imao samo reči hvale.

- Podigli su se, odigrali su dva baš takmičarska meča protiv Partizana. Jesu u oba poraženi, ali su bili vrlo dobri. Odlično se poznajemo, imaju miks mladih i iskusnih igrača. Moja generacija su Zukić i Topić, znam koliko su njih dvojica talentovani. Ali, opasnost nam preti sa svih strana, imaju i dosta starijih igrača u špicu, sa bogatim superligaškim iskustvom. Neće biti lako u Novom Sadu.

Mićović je na golu Čukaričkog nasledio Đorđa Petrovića, koji je nedavno potpisao ugovor sa članom MLS lige, Nju Inglandom iz Bostona.

- Ispričali smo se pre nekoliko dana. Petrović je debitovao u Kup meču za svoj novi tim, preneo mi je utiske, istakao da je prezadovoljan. Sjajan je golman, siguran sam da će tek pokazati svoje umeće - zaključio je Mićović.