XS
SM
MD
LG

Zvzeda pala u Ljubljani

 Košarkaši Crvene zvezde mts poraženi su u Ljubljani od ekipe Cedevita Olimpije 88:80 nakon produžetka, čime će polufinalna serija plej ofa regionalne lige biti odlučena nakon majstorice u Beogradu.

U najdramatičnijoj utakmici ove sezone u regionalnoj ligi, crveno beli su izborili produžetak nakon majstorije Luke Mitrovića koji je promašaj Ivanovića za tri poena vratio u koš uz faul čime se rezultatom 76:76 ušlo u produžetak u kome crveno beli nisu imali ni snage ni umeća da dođu do velikog preokreta.

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde bio je Dobrić sa 15 poena, Holins je dodao 14, koliko i Volters nakon čijeg promašaja u produžetku je bilo jasno da crveno beli ne mogu do potpunog čuda.

Do produžetka i dramatične završnice viđena je očekivano čvrsta utakmica u kojoj su se ekipe smenjivale u vođstvu u prvom poluvremenu, a Crvena zvezda strpljivo u drugom stizala i minus od 8 i 9 poena zaostatka.

Ipak, nošeni odličnom igrom Murića koji je bio i najefikasniji na meču sa 21 postignutim poenom, uz podršku Blažića i Dragića (12 i 11 poena uz po 6 asistencija i skokova obojice) Cedevita je uspela u produžetku da iskoristi nekoliko izgubljenih lopti crveno belih i to pretvori u pobedu koja donosi majstoricu za plasman u finale.

Crveno beli su potpuno nadskočili rivala (44 skoka uz 13 ofanzivnih), ali su pogodili samo 6 penala iz 15 pokušaja i 14 trojki iz 42 pokušaja.

KK Crvena zvezda mts: Lazarević, Volters 14 (6sk, 4as), Davidovac 2, Mitrović 11 (7sk), Lazić 5, Kalinić 9 (6sk), Dobrić 15 (6sk), Holins 14, Ivanović 3, Marković, Vajt 7, Kuzmić (3sk);

Odlučujuća utakmica za plasman u finale igraće se u hali Aleksandar Nikolić, a termin te utakmice biće naknadno objavljen.